Noord Laos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Laos image

Laos - reis naar en verblijf in Houay Xai

Noord Laos
Laos
Ronderegt

Laos - reis naar en verblijf in Houay Xai

Maandag 03 maart 2014:
Vandaag een rustdag in Houay Xai (Laos), beetje lezen, voorbereiden voor het vervolg van de reis en de tempel hier bezocht. De tempel hier genaamd Wat Chom Khao Manilat is de enige echte bezienswaardigheid en te bereiken via een trap tegenover de veerbootsteiger, naast de hoofdtempel staan er kunstwerken die met hun aparte beelden zeker de moeite waard zijn. Er is ook een uitkijktoren met bel, hierop zijn vrouwen echter niet welkom.
Vandaag ook een slowboot geboekt voor 2 dagen naar Luang Prabang, dit met overnachting aan de wal in Pakbeng, dus vanaf morgen varen we op de Mekong rivier.
De buren van het Guesthouse hebben een laotiaans feestje met gezang en muziek, dit zijn geweldige momenten.

Zondag 02 maart 2014:
Dit was een reisdag in het teken om nabij of over de grens naar Laos te komen en begon met het vinden van de juiste bus in Chiang Saen. Dit is gelukt en toen de locale bus eenmaal meer dan vol was geboekt met locals en nog meer bagage (tot en met een kast met glasplaat op het dak) was het vertrek daar. We rijden in een rustig tempo door het landschap, de weg zijn ze aan het vernieuwen en verbreden, we stoppen bij huizen en de rivier om steeds meer mensen af te zetten. Bij een taxi wisselplaats staan meer toeristen en uit het niets duikt ook de Australische/Chinese kennis uit Thaton op om gezamelijk door de bergen en langs de Mekong slingerend om 13.15 uur in Chiang Kong aan te komen.
Hier splitsen we weer op, wij besluiten richting de grens te gaan en laten ons voor 100 Bath p.p. naar de grens te laten brengen (is 10 km vanaf de stopplaats bus). De grensovergang hier is een brug over de Mekong van Thailand naar Laos die verplicht per bus dient te worden afgelegd (20 Bath p.p. en in het weekend komt hier 5 Bath toeslag p.p. bij).
Aan de Laos grenszijde 2 formulieren bij het loket halen, deze ter plaatse invullen, bij hetzelfde loket weer inleveren met een pasfoto en dan plakken ze er een visumsticker in. Dan naar het volgende loket om af te rekenen (35 USDollar en 1 Dollar toeslag voor het weekend p.p., ook mogelijk in Bath (Thailand) of Kip (Laos) te betalen) dan ontvang je het paspoort terug met visum.
Een laatste check door een Laotiaans grensmannetje en we zijn binnen in Laos.
Taxi naar het centrum van Houay Xai genomen en om 16.00 uur nemen we intrek in Guesthouse Sabaydee in de hoofdstraat van het stadje. Een kamer met airco en badkamer op de 2e etage voor 130.000 Kip (ca. 11 euro).
In Laos is de Kip het betaalmiddel, er zijn geen munten, alleen papiergeld en de kleinste is 500 Kip en de grootste 50.000 Kip. We wisselen euro's (120,-) en zijn millionair met 1 miljoen 284 duizend laotiaanse Kip.
's Avond locaal gegeten en ons eerste BeerLao gedronken........voor herhaling vatbaar, zal zeker niet de laatste zijn, ook nog een karaoke feestje meegemaakt, leuk vermaak.

Foto's

f4bcd.jpg
f4bcd.jpg
Ronderegt
b327d.jpg
b327d.jpg
Ronderegt
2c6fc.jpg
2c6fc.jpg
Ronderegt