Noord Laos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Laos image

Naar de grens met noord Vietnam deel 2

Noord Laos
Laos
Jeannette

Naar de grens met noord Vietnam deel 2

De volgende ochtend vroeg op: we gaan met de boot naar de laatste wat grotere plaats voor de grens, Muang Khua. Het is een mooi boottochtje met behoorlijke snelheid toch nog zo'n 4 1/2 uur. We zien veel mooie blauwe (IJs?)vogeltjes onderweg, mooie kleine dorpjes langs de oever met in het water spelende kinderen.
Aangekomen in Muang Khua worden we door de boot afgezet en dan staan we met al onze bagage op de kade en weten niet waar we heen moeten.
De jongens die er op hun brommers wat rondhangen spreken geen woord Engels en op het woord "hotel" wijzen ze naar boven. Ze lijken niet van plan ons een lift aan te bieden.
De weg loopt behoorlijk omhoog en aangezien ik altijd te veel spullen meesjouw (we hadden toch een reis met auto en chauffeur geboekt!) ga ik eerst maar lopend zonder bagage op onderzoek uit. Het is een lelijk betonnen dorp dat duidelijk leeft van de handel die hier gedreven wordt met Vietnam. De grens is hier nog wel zo'n 50 km vandaan.
Gelukkig ligt het enige hotel maar een paar 100 meter verderop: Hotel Sernnaly.
De vrouwelijke beheerder spreekt ook al geen Engels en met handen en voeten maak ik duidelijk dat we gereserveerd hebben. Ze geeft me 2 kamersleutels waarop ik op mijn trouwring wijs en ik haar 1 sleutel terug geef, ze moet lachen.
Het is een lelijk Chinees hotel met veel te grote houten meubels. De kamer is "the best in town".
We lopen door het dorpje. Vooral in de achterafstraatjes zie je weer het echte Laotiaanse leven met een mooie tempel waar een jonge monnik kinderen onderwijst. Ook een superkleine school bezocht, heel donker en de kippen lopen er om heen, het was geen enkel probleem om bij de les te zijn, alhoewel de kinderen niet meer bij de les waren.
We lopen terug naar het hotel waar grote zwarte vlinders in de struiken met rode bloemen zitten, een mooi gezicht.
We eten lekker voor anderhalve euro noedels met vlees en groenten. Na de maaltijd komt er een man aan onze tafel met een biljet van 50.000 kip (4 euro).
Ik denk dat hij wil wisselen maar hij wil ons eten betalen(??). "Me pay for you". Misschien zat het eten bij het hotelprijs in? We weten het niet, maar wat zijn ze hier eerlijk!
'S avonds op de hotelkamer komt er een telefoontje van onze Vietnamese gids. Hij zou ons hier ophalen met de fourwheeldrive maar hij kan hier niet komen: ''The road is terrible".
Wordt vervolgd...

Foto's

62d19.jpg
62d19.jpg
Jeannette
deacf.jpg
deacf.jpg
Jeannette
82a3c.jpg
82a3c.jpg
Jeannette