Nam Ha NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jungle keuken

Nam Ha NP,
Laos


Het Nam Ha NPA (National Protected Area) is het belangrijkste grootste stuk wildernis in Laos. Het grootste deel van het ongeveer 2400 km2 grote park is overdekt met gemengd bos. Het bos loopt door tot aan de grens met China en er lopen 3 grote rivieren die uitmonden in de Mekong. Het park heeft een hoogtebereik van 540-2094 meter boven zeeniveau. Het grootste deel ligt op ca. 1000-1500 meter.
Het gebied een verscheidenheid aan etnische groepen en diversen dieren- en plantensoorten. Alle tours moeten gemaakt worden met een geregistreerde gids.

Wij boeken een een-daagse tour in Luang Nam Tha met gids en lokale assistent. Zoals verwacht is het vochtig warm. Na een paar uur lopen stoppen we en worden voorbereidingen gestart voor de lunch. Eerst krijgen we een kroon op ons hoofd, gemaakt van een soort varens. Op een geschikte plek wordt een vuur gemaakt en bamboe gekapt welke gebruikt wordt om het meegebrachte vlees en groente te bereiden. De rijst is reeds gekookt. Een 'tafel' wordt gemaakt en gedekt en wat een heerlijke junglelunch wordt ons voorgeschoteld, we kunnen er weer een paar uur tegen.