Luang Prabang reisblogs

Bijkomen in Luang Prabang.

ciske was er (tot 22 jan 2006) Gepost op 13 dec 103 reacties

Na een busreis van ong. 5 uur die eingenlijk 7 uur zou duren [dat is eens wat anders dan wat we gewent zijn ] komen we in de middag aan in Luang Prabang. Ons hotel het Sala hotel ligt prachtig aan de Mekong de kamers zijn prachtig , mooie badkamer en erg schoon. Maar ja wij vinden alles schoon en prachtig vergeleken bij de overnachtingen van de aflopen week. 's Avonds is er een ontzettend leuke avondmarkt , het ziet er allemaal zo kleurig uit en de geuren van eten zijn moeilijk te weerstaan. Als we 's avonds in bed liggen voel ik het al , mijn darmen liggen in de knoop. De volgende morgen is het nog erger. We besluiten maar in de buurt van het hotel te blijven zodat ik een wc voorhanden heb. Het is maar goed dat het hier gebeurt en niet tijdens zo'n trekking of lange busreis. Dat wordt 'n dagje lezen op het terras aan de Mekong.
Als we 's avonds door het stadje lopen komen we de Summum groep tegen waar we in Luang Namtha de trekking mee hebben gedaan. Ze maken zich zorgen om mij en zijn bang dat ik uitdroog en geven me een zoutoplossing [ zelf vergeten ] , met veel goede adviesen ga ik op tijd naar bed want ik wil morgenvroeg toch de bedelronde van de monnikken meemaken.

Om 05.30 u. sta ik op , het is nog donker en Hans besluit ter plekke dat het bed nog veel te lekker is om eruit te komen. Dus ga ik alleen op pad. Er is nog bijna niemand op straat als ik naar het centrum loop. Langzaam komen er steeds meer mensen om zich op de rand van het trottoir te instaleren. Ze hebben allemaal mandjes met voedsel en giften bij zich voor de monnikken. Ze willen dat ik ook rijst uitdeel aan de monnikken en ik neem dus ook maar plaats op de stoeprand. Langzaam komen de monnikken aanlopen todat het een hele lange oranje stoet is. Het is de bedoeling dat je wat rijst of andere giften in de pot doet die de monnik heeft omhangen , je moet op je knieën zitten en mag geen oogcontact hebben. Dit is toch wel een aparte ervaring. Nadat ik mijn rijst uitgedeeld heb maak ik nog snel een paar foto's van de stoet want dit moet toch vastgelegd worden.
Na 'n ontbijt aan de Mekong gaan we naar de ochtendmarkt. Maar goed dat m'n darmen weer bijna op het rechte spoor liggen want hier zie je dus weer vanalles aan je ogen en neus voorbij komen vlees/vis waar de vliegen ook met hordes van genieten. Hans maakt nog even de opmerking dat de plaatselijke restaurants hier zeker hun inkopen doen ! ! ! Er liggen hele ratten , buideldieren , slangen en weet ik veel wat voor reptielen. Maar wel héél leuk zo'n echte Aziaatische markt.

Later die ochtend laten we ons met een bootje de Mekong opvaren op weg naar de Pak Ou grotten. Mooie huiselijke taferelen voltrekken zich voor onze ogen aan de oever van de Mekong. Rond het middaguur meren we aan bij een dorpje aan de rivier waar we zullen gaan lunchen. We komen eerst bij een stokerij waar ze het sterke drankje lao lao brouwen. We moeten proeven en ik heb het idee dat ik helemaal in de fik sta. Ze vangen ook slangen, schorpioenen en spinnen die ze dan in 'n flesje lao lao doen en weer verkopen. Ja je moet wat om wat geld te verdienen. Ik koop een handgeweven sjaaltje van 'n oud vrouwtje.
Na een heerlijke lunch moet Hans nog even met de mannen 'n borreltje drinken. Ik waag me hier maar niet meer aan !
We bezoeken nog de Pak Ou grotten waar honderden boedha-beelden staan opgesteld en varen dan weer relaxed terug naar Luang Prabang.
Na 's avonds weer een heerlijk diner gaan we de markt weer op om wat souveniers te kopen , lekker nog 'n paar biertjes op een terras en dan gaan we morgen vroeg nog een lekkere wandeling maken door het stadje want morgenmiddag vliegen we naar Vientiane.

ciske Positie 110 (11608 p.) Lid sinds 17-09-2008 Foto's en tips: 919 Blogs: 37 Fans: 3

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Knielend voor de monnikken.
blogfoto nr. 2
Een lang oranje lint.
blogfoto nr. 3
Ochtend rituelen aan de Mekong.
blogfoto nr. 4
Pak ou grotten.
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Van Het bruisende Bangkok naar een lonely beach.
8 5
Gepost op 03 maart
Thailand Khao Sam Roi Yot
Heerlijk fietsen rond Chiang Mai.
7 4
Gepost op 23 februari
Thailand Chiang Mai
Het mooie Luang Prabang.
7 4
Gepost op 20 februari
Laos

Reacties bij deze blog

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Mooi beschreven,ziek zijn op vakantie is nooit leuk gelukkig was je snel weer beter.Volgende keer echt ORS zoutoplossing meenemen.

GrietBuis

Door: GrietBuis • Geplaatst op

Wat jammer dat je niet helemaal in orde was want er is zoveel te zien in LP. De bedelronde vond ik ook erg mooi om mee te maken.

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

Mooi beschreven. ik heb wel eens gehoord dat de rijst die aan de toeristen verkocht wordt om aan de monniken te geven van mindere kwaliteit is en je kunt je afvragen of het een goed idee is om te geven,.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.