Luang Prabang

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gammele brug in Laos

Luang Prabang,
Laos


Bij de Tad Sae waterval in Laos aangekomen schrokken we ons een hoedje van de grote groepen Chinese toeristen die de verschillende baden van de waterval gebruikten als zwembad...We besloten ons een weg te banen door de groene jungle rondom de waterval, om zo de grote groep toeristen achter ons te laten en naar een rustiger deel van de waterval te klimmen..

Onze gympies gleden voortdurend weg in de glibberende modder, waarna we besloten deze in een boom te hangen en later weer op te halen, evenals de rest van onze tas. Met één waterbestendige camera op zak was het mogelijk al zwemmend, klimmend en klauterend een steeds hoger gedeelte van de waterval te bereiken. Bruggetjes zoals op de foto kwamen we alleen in het begin nog tegen, daarna moesten we zwemmen om naar de overkant te komen. De bomen waren prachtig groen, het water mooi blauw en ijskoud..onderweg zijn we uiteraard niemand tegen gekomen, heerlijk rustig..

Na uren sjouwen zijn we springend en zwemmend teruggegaan naar de voet van de waterval...waar op dat moment alle Chinezen uiteraard al lang verdwenen waren... Mooi avontuur!