Luang Prabang

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Luang Prabang image

Luang Prabang

Luang Prabang
Laos
Kellen

Op weg naar......

Op weg naar......

Vientiane. Nog een paar uurtjes en dan vertrekt onze bus naar Vientiane, aangezien hij om 19.00 uur vertrekt en er 10 uur over doet, slapen we dus in de bus.....nu hopen dat onze reistabletjes gaan werken....

Monniken in Luang Prabang:
Daar gaat dan om 5 uur s' ochtends je wekker in je vakantie.......Vandaag de dag om te zien hoe de monnike aan hun voedsel komen. Om 6 uur horen we de grote trommels slaan van de grote te tempel, het teken dat de monnike hun ronde mogen doe. En wij.....nou wij zitten op onze knietjes op de stoep te wachten met een basket met kleefrijst. In de verte zie we al een oranje rij aankomen schuivelen. Onderweg voedsel krijgend van de lokale bevolking. En dan......dan zijn wij aan de beurt. Wat een stilte en sereenheid stralen ze uit. Stil zittn we te genieten en rijst uit te delen, en ondertussen schuifelen zo'n 150 monniken voorbij.
Het voedsel wat ze krijgen is het enige wat ze eten, aangezien geen geld hebben om iets te kopen.

Kuang Si watervallen in Luang Prabang:
Na een dagje cultuur snuiven, even tijd om de natuur in te trekken. En wat kun je dan beter doen dan naar een grote waterval te gaan die 30 km van Luang Prabang afligt.
We dachten dat de grote wel mee viel.....huh....wij stonden even met onze mond vol tanden. Wat een grote en hoge waterval. Je kon hem ook beklimmen vanaf de zijkant, zo gek als wij zijn hebben we dat dus gedaan. Vreselijk pad om te volgen, glibberig, weinig houvast en vooral te weinig steun voor de voeten. Maar het uitzicht bovenop heeft een hoop goed gemaakt! Terug via een ander pad, een soort trap die over een kleine waterval loopt, kijk das dan toch een stuk makkelijker!
Alleen deed de volgende conversatie toch Karin wel heel diep nadenken:
Bas: heb je al insecten gezien?
Karin: nee wel wat kleintjes, niets groots, hoezo, jij wel?
Bas: nee hoor, nee helemaal niet, alleen wat kleins
Karin (ondertussen wetend dat Bas zit te liegen): En bedankt! Nu denk ik onder elk blaadje iets groots te zien......

Gelukkig daarna vlug naar het zwemgedeelte van de waterval zodat Karin er niet meer over na kon denken.