Li Phi

Een van de twee grootste watervallen in Zuid-Oost Azië,de Li Phi ligt aan de Mekong rivier bij de grens met Cambodja. Deze legendarische watervallen worden ook vaak Tat Somphamit genoemd. Goed opletten is het wel, want vissen denken dat je een lekker hapje bent en bijten snel in je tenen.

Informatie over Li Phi

Beste foto's & tips van Li Phi

'483845' door JaccoenLaurie '483845' door JaccoenLaurie

LaosLi Phi

LaosLi Phi

Li Phi Watervallen

JaccoenLaurie

In Laos moet je zeker het zuiden niet vergeten. Vaak wordt dit deel van het land niet bezocht, terwijl het toch heel veel te bieden heeft. Zo is er het 4000 Islands gebied. Bij de grens met Cambodja, waar de Mekong ontzettend breed is, liggen talloze eilandjes in de rivier. Het is een prachtige plek om tot rust te komen en te genieten van de omgeving en de fenomenale zonsondergangen. Een van de eilanden grenst aan de Li Phi watervallen. Één van de twee grootste watervallen in Azië, aangezien de hele Mekong erdoorheen komt vallen. Dat maakt het geheel tot een oorverdovend maar indrukwekkend geheel.

'458518' door JaccoenLaurie '458518' door JaccoenLaurie

LaosLi Phi

LaosLi Phi

Omgeving van Li Phi..

JaccoenLaurie

De Li Phi watervallen in Zuid-Laos zijn echt fenomenaal mooi. De grote Mekong rivier dendert hier over honderden gesplitste watervallen meters naar beneden. Op de foto zie je het stukje vlak na het grootste deel van de waterval. De rivier heeft hier een flink stuk uit de rotsen gesleten. Tussen de rotsen zijn twee vissers omstebeurt bezig met de vangst van vandaag.

'448070' door JaccoenLaurie '448070' door JaccoenLaurie

LaosLi Phi

LaosLi Phi

Duurzaam, maar...ethi

JaccoenLaurie

Deze foto is genomen bij een visval in een kleine doorgang van de Li Phi watervallen in het 4000 Islands gebied van Laos. Dit is een van de twee gigantische watervallen in de machtige Mekong rivier. Een rivier waar zo gigantisch veel water doorheen stroomt leent zich natuurlijk goed voor het opwekken van duurzame waterenergie. We hebben gevonden dat Laos inderdaad van plan is om een dam met een waterkrachtcentrale in deze rivier te bouwen. Buurlanden Thailand, Cambodia en Vietnam zijn het hier niet helemaal mee eens, en Laos mag officieel niet bouwen zonder toestemming van deze landen. Laotiaans onderzoek heeft uitgewezen dat dit geen gevolgen heeft voor het ecosysteem van de rivier, maar onder andere het Wereld Natuur Fonds noemt dit onderzoek ondermaats. Laos is toch begonnen met het aanleggen van wegen naar het gebied waar de dam moet komen. De realiteit is dat de mensen die in het damgebied wonen maar een andere woonplaats moeten zoeken; dat de miljoenen vissen die jaarlijks de rivier bedwingen niet meer naar hun broedplaats kunnen komen; dat van de duizenden mensen die leven van visvangst hun grootste bron van inkomsten afgenomen wordt. Duurzaam is het zeker, maar is het ook ethisch verantwoord?

Laat kaart zien