Kuang Si foto's & tips

'458087' door JaccoenLaurie '458087' door JaccoenLaurie

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Gevonden @ Kuang Si

JaccoenLaurie

Toen we deze trap bovenaan de uit meerdere trappen bestaande Kuang Si waterval hadden bereikt, herkenden we meteen de plaats uit de foto op bladzijde 36/37 van Columbus Editie 45. Op basis van die en andere foto’s uit editie 45 wisten we zeker dat we hier naartoe moesten. We hadden de plek gevonden die we zochten. De monnik uit de Columbus ontbreekt, maar dat maakt de plek eigenlijk niet minder prachtig. Het water is blauwer en helderder dan we verwacht hadden. Tevens heerlijk om een lekkere frisse duik te nemen, vooral met de warmte op dat moment!

'493457' door Yvonne_lovestotravel '493457' door Yvonne_lovestotravel

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Kuang Si falls, Laos

Yvonne_lovestotravel

Laos heeft mij erg verrast en Luang Prabang is een erg plezierig dorpje/stadje waarbij je enkele excursies kunt doen waaronder deze Kuang Si Falls. Echt zo prachtig was deze waterval(len), die meerdere verdiepingen heeft en waar je je ogen uitkijkt, ook heeft deze Kuang Si waterval een hele mooie blauwe heldere kleur. Ben je in Luang Prabang sla deze Kuang Si falls niet over.

'530929' door primavera31 '530929' door primavera31

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Lost Paradise of Xuan

primavera31

Tijdens onze rondreis door Laos is een bezoek aan de Xuang Si watervallen, gelegen een 25 minuten rijden per scooter vanuit Luang Prabang, een absolute must om te gaan zien. Deze genomen met een langere sluitertijd. tip: Je kunt om de waterval heen lopen/klimmen naar de top waar de waterval ontstaat. Via de linkerkant omhoog(niet over de brug gaan) en eenmaal boven dan rechts weer omlaag is een makkelijker route dan andersom. De meeste mensen lopen over de brug en volgen dan het pad omhoog. Dat is een zware klim die je beter als afdaling kan inzetten..;-) Ik hoop op leuke reacties, die erg gewaardeerd worden.

'483383' door JaccoenLaurie '483383' door JaccoenLaurie

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Ga vroeg naar Kuang..

JaccoenLaurie

De Kaung Si Watervallen vonden we een van de mooiste plekken die we in onze reis tegen zijn gekomen. Het kraakheldere azuurblauwe water, de sereniteit van de omgeving, het was fantastisch! De bovenstaande foto is genomen met een wat langere sluitertijd om net wat meer de beweging van het water te tonen. Het loont echt om vroeg uit je bed te komen, ook op vakantie. Als je hier redelijk vroeg in de ochtend, tussen 8 en 10, aankomt, dan is het nog heel rustig. Er is nog vrijwel geen toerist te bekennen en je hebt alle tijd om in je eentje van de prachtige omgeving te genieten. En niet te vergeten, de mogelijkheid om heerlijk in je eentje te zwemmen hier! Tegen 10 uur begint het langzaamaan wat drukker te worden en rond het middaguur staat het vol! Dus kom vroeg je nest uit en ga op pad!

'457819' door JaccoenLaurie '457819' door JaccoenLaurie

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Tat Kuang Si

JaccoenLaurie

Iets minder dan een maand voordat we op reis gingen viel Columbus editie 45 op de deurmat. ‘Laos, ervaar nu dit outdoorparadijs’ stond er op de cover. Hoe toevallig, Laos was een van de landen die we aan zouden doen. Zorgvuldig hebben we elk stukje tekst en elke foto bestudeerd om te zien of we onze plannen nog aan moesten scherpen of dat er dingen waren die we over het hoofd hadden gezien. We zagen de foto’s van de monnik bij de prachtige watervallen. Zulke afbeeldingen waren juist datgene wat ons zo naar Zuid-Oost Azië trok. Daar moesten we heen! Dus we gingen, met in ons achterhoofd dat we de Kuang Si watervallen niet mochten missen. Ruim twee weken in onze reis arriveerden we in Luang Prabang. Samen met twee andere Nederlanders die we een paar dagen eerder hadden ontmoet vertrokken we ’s ochtends naar de watervallen. Er was nog vrijwel niemand en het was magisch. Wat een schitterende plek. Helemaal omsloten door de jungle met het prachtigste blauwe water. Maar misschien moeten we nog eens terug. Want de monnik hebben we er helaas nooit gezien…

'511262' door primavera31 '511262' door primavera31

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Kuang Si watervallen

primavera31

De Kuang Si watervallen was 1 van de hoogtepunten van ons bezoek aan Laos in oktober 2015. Er komt dan ook nog veel water de berg af. In tegenstelling tot de droge periode waar de waterval een stuk minder woest en aantrekkelijk is. De sunflare is natuurlijk door niet de zonnekap van deze groothoeklens te gebruiken. Het geeft een dromige toegvoeging aan dit fraaie landschap. De foto is op 10e van een seconde uit de vrije hand geschoten. (adem in) Heel blij dat we deze locatie bezocht hebben.Dit hebben we met een gehuurde scooter vanuit Luang Prabang gedaan.

'502022' door RobHoekstra '502022' door RobHoekstra

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Jungle watervallen

RobHoekstra

In de tropen is het altijd fijn om even een wat verkoeling te krijgen van fris water. Hier bij de Kuang Si watervallen heb je verschillende poeltjes waar je een duik in kunt nemen. Het water ervan lijkt overal vandaan te komen zoals je ziet op de foto.

'462951' door Donna '462951' door Donna

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Kuang Si Falls

Donna

De Kuang Si Falls liggen ongeveer 30 km van Luang Prabang en bestaan uit 3 gedeelten. Als je via bospaadjes naar de waterval loopt is het een verrassing om na de eerste watervalletjes dit mooie hoogtepunt van 60 meter te zien. Opvallend is het turquoise gekleurde water. Het is hier zo mooi, dat je er tijden door kunt brengen met alleen maar kijken....

'442954' door JaccoenLaurie '442954' door JaccoenLaurie

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Kuang Si Waterfalls

JaccoenLaurie

Een must see bij Luang Prabang in de buurt! Tussen de bomen die veel koelte en schaduw bieden, liggen deze prachtige watervallen. Buiten het regenseizoen is het water hier prachtig helder blauw. We hebben op deze adembenemend mooie plek ’s ochtends toen het nog erg rustig was eerst wat rondgelopen en foto’s genomen. Daarna zijn we het verfrissende water in gegaan en hebben we nog een paar uur heerlijk gezwommen. Echt een aanrader!

'450954' door JaccoenLaurie '450954' door JaccoenLaurie

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Begin van Kuang Si

JaccoenLaurie

Bij de prachtige Kuang Si watervallen in de buurt van Luang Prabang, Laos, kun je helemaal langs de watervallen naar boven lopen. Het is een heerlijk gebied, lekker in de schaduw van de bomen, waar je ook goed kan zwemmen. Helemaal bovenaan vind je het begin van de watervallen, waar de foto is gemaakt. In totaal zijn er zeker 7 trappen waarover het water naar beneden valt.

'497323' door Yvonne_lovestotravel '497323' door Yvonne_lovestotravel

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Kuang Si watervallen

Yvonne_lovestotravel

Als je in Luang Prabang bent moet je naar de Kuang Si watervallen gaan, deze liggen er bijna een uur rijden vandaan en zijn echt een must om te zien. Het water is super blauw en de waterval/len hebben meerdere verdiepingen, ook kun je er in zwemmen.

'516505' door travelbag '516505' door travelbag

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Relaxen bij de Kuang.

travelbag

Ongeveer 30km van Luang Prabang heb je mooi de gelegenheid om de drukte even te ontlopen. Bezoek de Kuang Si watervallen. Je kunt er komen met een tuk tuk, minivan of lekker sportief op de fiets. Een heerlijke plek om te relaxen. Het is een waterval gelegen in een bosrijke omgeving. Het water valt vanaf de top via terrassen naar beneden en mondt dan uit in kleine meertjes.

'447740' door JaccoenLaurie '447740' door JaccoenLaurie

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Watervalboom

JaccoenLaurie

Deze foto is genomen bij de prachtige Kuang Si watervallen. Toen we er 's ochtends vroeg kwamen was het heerlijk rustig en zwommen er nog geen toeristen in het prachtige, blauwe water. Tegen de tijd dat we weer terug naar Luang Prabang wilden gaan, was het heel erg druk. Toch erg blij dat we ons nog even konden beheersen toen we het heerlijke water zagen en eerst wat foto's hebben geschoten.

'445424' door JaccoenLaurie '445424' door JaccoenLaurie

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Common Cruiser

JaccoenLaurie

Het heeft even geduurd, maar we hebben gevonden hoe hij heet. Dit is de Common Cruiser (Vindula Erota). Terwijl we in Laos bij de prachtige Kuang Si watervallen waren, vloog deze om ons heen. Uiteindelijk ging hij mooi zitten voor de foto.

'456670' door JaccoenLaurie '456670' door JaccoenLaurie

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Bruggetje bij Kuang S

JaccoenLaurie

Bij de Kuang Si watervallen vind je (buiten het regenseizoen) het prachtigste blauwe water waar je heerlijk in kunt zwemmen. Wij waren er vroeg en er was nog bijna niemand anders, dus we konden goed foto's maken. Bijna onderaan de waterval die uit 7 of 8 treden bestaat vind je dit bruggetje. We wilden eroverheen naar de andere kant, maar helaas liepen we tegen een gesloten hek aan.

'454132' door JaccoenLaurie '454132' door JaccoenLaurie

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Het blauwste water

JaccoenLaurie

Bij de Kuang Si watervallen in de buurt van Luang Prabang vind je het mooiste blauwe water. Tenminste, zolang je niet in het regenseizoen komt, want dan neemt de rivier veel modder mee. Wij kwamen er 's ochtends redelijk bijtijds aan toen het nog heel rustig was. Daardoor konden we eerst mooi een paar foto's schieten, om vervolgens lekker het mooie water in te duiken.

'446524' door JaccoenLaurie '446524' door JaccoenLaurie

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Watervalletjes

JaccoenLaurie

De Kuang Si waterval bestaat uit verschillende kleine watervallen. Sommige zijn enkele meters hoog en andere, zoals deze op de foto, zijn heel laag. Tussen de watervallen in kun je heerlijk zwemmen. Het water ziet er aantrekkelijk uit en is heerlijk verfrissend. Echt genieten!

'442579' door janinesreizen '442579' door janinesreizen

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Natural Swimmingpool

janinesreizen

Het was minstens 30 graden en we hadden uren gefietst..maar toen we eindelijk aankwamen bij de waterval troffen we een waar natuurlijk zwembad. Het water was ijsblauw, en ijskoud. Heerlijk afkoelen en bijzonder om zo te midden van de natuur te kunnen zwemmen.

'572463' door wendier '572463' door wendier

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Kuang Si

wendier

De Kuang Si watervallen liggen ongeveer 30 km ten zuiden van Luang Prabang. Ze zijn daarvandaan makkelijk te bereiken. In bijna iedere tour die je kunt boeken in Luang Prabang zitten deze watervallen inbegrepen. Super toeristisch dus. Maar dat heeft een reden, want deze watervallen zijn echt mooi. Als je het park binnenkomt, kom je eerst langs een beren opvang centrum. De beren hier zijn gered van stropers. Als je dan verder loopt, kom je langs allemaal kleine poeltjes met kleine watervalletjes. Dat is waar ik de foto maakte. Nog verderop is "de echte waterval". Eentje die van grote hoogte naar beneden valt. Je kunt links- en rechtsom langs de waterval omhoog klimmen/lopen. Trek wel stevige schoenen aan als je dat wilt doen, want ik glibberde weg op mijn teenslippers en heb de top niet gehaald. Maar er is ook genoeg te doen zonder bovenaan bij de waterval te staan. Je kunt in sommige poeltjes zwemmen, er zijn zelfs kleedhokjes aanwezig. De meeste tours komen hier in de middag aan, dus een goed idee om hier juist 's ochtends heen te gaan en de andere toeristen te ontwijken.