Gibbon Experience beste reistijd

Het weer in Gibbon Experience

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Gibbon Experience te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Gibbon Experience? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Gibbon Experience

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Gibbon Experience:De beste reistijd voor Gibbon Experience is november t/m februari. Een overstroomde Mekong rivier, onweer en stortbuien: het regenseizoen is van juni tot en met oktober in volle gang. Droge dagen volgen tussen november en april. Maart en april zijn bloedheet. Wanneer je tussen december en februari de bergen intrekt is een winterjas geen overbodige luxe.


Reisadvies Gibbon Experience: is Gibbon Experience veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
6 januari Pathet Lao Dag, 13 augustus Lao Issara, 12 oktober Bevrijdingsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Gibbon Experience

Beste foto's & tips van Gibbon Experience

'452527' door JaccoenLaurie '452527' door JaccoenLaurie

LaosGibbon Experience

LaosGibbon Experience

Lao Boy

JaccoenLaurie

Toen we na de Gibbon Experience helemaal afgepeigerd terugkwamen in de bewoonde wereld (lees: een klein dorpje ergens in the middle of the mountains) kwamen we een zwemmende kindjes tegen. Later kwamen ze terug het dorp in omdat ze toch nieuwsgierig waren naar al die blanke mensen. Ze lieten zich graag op de foto zetten. Aan de druppels op het gezicht kun je zien dat ze net het water uit komen. (Geopend oogt hij beter)

'446327' door JaccoenLaurie '446327' door JaccoenLaurie

LaosGibbon Experience

LaosGibbon Experience

Fotogeniek koppie

JaccoenLaurie

Toen we terug van de Gibbon Experience kwamen, waren er twee naakte kindertjes in de rivier aan het spelen. Dit jongetje was een van hen. Toen hij later weer terug naar het dorpje kwam, waren wij pauze aan het houden. Een aantal kinderen hadden zich om ons heen verzameld voor een portret. Dit jongetje keek erg verbaasd toen we onze camera’s net als bij de andere kinders op zijn gezichtje richtten. We vonden zijn hoofdje wel erg fotogeniek, zelfs met nog natte haartjes en een druppel.

'489757' door Yvonne_lovestotravel '489757' door Yvonne_lovestotravel

LaosGibbon Experience

LaosGibbon Experience

Eten bereiden in 'the

Yvonne_lovestotravel

Tijdens de Gibbonexperience zijn we vanaf onze 60 meter hoge boomhut nog wat gaan zippen voordat het donker werd. Hier kwamen we terecht nadat onze gids ons hier naartoe gebracht had, twee hutjes met twee families die het eten bereiden voor degene die met de 'Gibbonexperience' meedoen. Dit bereiden ze hier en de vrouwen kwamen dit in grote emmers naar de boomhut toe brengen via een ziplijn.

Laat kaart zien