Centraal Laos reisblogs

Gewoonweg mijn groep verloren.

petra0212 was er (tot 30 dec 2009) Gepost op 10 okt 107 reacties

In Vang Vien verloor ik mijn groep. Ja echt. Ik verloor geen sleutel of papier maar de hele groep. NA een zeer lange busrit pakte ik al mijn spullen bij elkaar om op mijn gemak als laatste de bus te verlaten. De bus kon niet verder dus moesten we een stukje lopen.Ik zag de groep een heuveltje afgaan. Ik lette even op met uistappen en opeens...weg was de groep. Van de aardbodem verdwenen. En nu??? Na goed kijken zag ik in de verte een groepje met rugzakken lopen. Te ver om te herkennen. Ik had ook iets over een brug gehoord. Dus , wel al erg ver maar ja...je hebt snel een eind gelopen.Bij de brug gekomen dacht ik in de verte iemand te herkennen, maar ik werd door een man tegengehouden met de vraag te betalen. Er werd "tol "geheven. Gevraagd of ik even kon gaan kijken omdat ik niet zeker weet of dat mijn groep is in de verte. Enb zei "I lost my group" Maar nee hoor . Hij bleef voet bij stuk. Dan maar 4000kip betalen.
Het was erg warm en eigenlijk wel een mooie wandeling over de brug die versierd was met oude mortieren. Aan de overkant gekomen, "No Group". Geen naam van een hotel. Heb me op een steen gezet, de zware rugzak af en mijn papieren opgezocht. Onze gids had in geval van calamiteiten zijn Laotiaanse nummer aan ons gegeven op een kopie. Laat nu het laatste cijfer weggevallen te zijn...scheve kopie. ik had blijkbaar door alle enthousiaseme van de reis gewoon niet goed opgelet. Nu restte mij alleen nog de reisorganisatie te bellen en te melden dat Ik de groep verloren was. Ze moesten wel lachen en hebben mij de naam van het hotel gegeven zodat ik al vragend op de juiste plaats aankwam. Intussen was er een aardige zoekactie opgestart, maar niemand had gedacht dat ik wel eens aan de andere kant van de brug beland kon zijn. Dat zou niet logisch zijn volgens hun. Eind goed al goed en tijdens de rest van de vakantie heb ik ontdekt dat mijn logica een vaak niet door anderen te volgen logica blijkt te zijn. Mijn nieuwe naam in de groep was"zij die haar goep verloor".

petra0212 Positie 290 (1627 p.) Lid sinds 11-04-2010 Foto's en tips: 388 Blogs: 10 Fans: 7

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De "tolbrug"en de mortier
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Milkscam
4 4
Gepost op 31 mei
Cambodja Angkor en Siem Reap
Wandelen in het theater van de Ardennen.
0 1
Gepost op 28 maart
België
Ruta 5.
0 2
Gepost op 25 februari
Chili

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Komisch verhaal gelukkig is alles weer op z'n pootjes terrecht gekomen.

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Ik zou toch wel even in de paniek zijn geschoten denk ik! Leuk om deze anekdote te lezen, gelukkig is het goed afgelopen. Je had in elk geval nog de logica om (wat heus waar heel logisch is!) de organisatie te bellen, toch?

doppie

Door: doppie • Geplaatst op

Ben mijn groep al 25 jaar kwijt, gelukkig hebben ze me nog steeds niet gevonden.

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Humor, maar op dat moment niet. Leuk verhaal Petra. Dit overkomt je vast geen tweede keer....

renie

Door: renie • Geplaatst op

Een prachtig verhaal voor een buitenstaander, maar als slachtoffer lijkt het me een kleine nachtmerrie!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.