Centraal Laos reisblogs

Gebakken rat

Lisettebreedveld was er (tot 09 jan 2010) Gepost op 01 okt 101 reacties

Na twee weken Laos hebben we al 1 conclusie kunnen trekken: aan wildlife komen ze hier niet te kort. Helaas hebben we het dan niet over levende exotische diersoorten, maar gebraden en al op een stokje. De beste plek om wildlife te spotten is dan ook de lokale markt of kleine dorpjes waar we zelfs een mini-luipaard hebben gezien. Het is ook altijd erg stil in het bos, maar dat is ook niet zo gek: ieder jongetje loopt wel met een katapult of kruisboog rond en de mensen eten letterlijk alles wat ze kunnen vangen!
Voor ons was het dit jaar natuurlijk geen witte kerst, maar we hebben ons prima vermaakt. Tweede kerstdag hebben we bijvoorbeeld in een opgeblazen band de rivier in Vang Vieng afgedreven. Na VAng Vieng hebben we een paar dagen doorgebracht in de hoofdstad van Laos: Vientiane Dammen in een dorpje
Dammen in een dorpje
. Waarschijnlijk is het een van de rustigste en kleinste hoofdsteden ter wereld waardoor je absoluut niet het idee hebt in een hoofdstad te zijn. Tussen de kippen en rijstzakken zittend zijn we uiteindelijk meer richting het zuiden gegaan. Het is echt ongelooflijk hoeveel zakken rijst ze meenemen in de bus! Na drie steden hebben we een nacht in Ban Kong Lo doorgebracht: een klein dorpje aan de rivier met houten huisjes op palen en hele lieve mensen. Na gedamd te hebben met de lokale kindjes en engels geoefend te hebben met het meisje van de familie waar we verbleven zijn we door een ondergrondse rivier van 9 kilometer gevaren, wat heel bijzonder was.
De motorbike is het ideale vervoersmiddel hier: het is hier nog rustiger dan in Thailand. Morgen vertrekken we dan ook met de motorbike voor 5 of 6 dagen richting het Bolaven-plateau, bekend van de koffieplantages en veel watervallen. Over een maandje vliegen we alweer terug (5 februari landen we in het koude Nederland), maar voor het zover is gaan we nog veel leuke dingen doen in Laos en Thailand!

Lisettebreedveld Positie 20649 (0 p.) Lid sinds 30-09-2010 Foto's en tips: 0 Blogs: 6 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Rhinopias frondosa
0 0
Gepost op 01 oktober
Thailand Andaman kust
Hightea
0 0
Gepost op 01 oktober
India Calcutta (Kolkata)
I have only duck
0 2
Gepost op 01 oktober
Thailand Noord Thailand

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Mooi is Laos hé, het heeft mijn hart gestolen.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.