Centraal Laos reisblogs

Deel 8: Vang Vieng, eldorado voor jongeren

marianneV was er (tot 11 dec 2009) Gepost op 05 mei 101 reacties

Dag 9: Vang Vieng
Rond half vier komen we aan bij ons hotel in Vang Vieng. Dit stadje is, zo begrijpen we, bijna een Lao-variant op Lloret de Mar! Heel veel backpackers, heel veel jongeren die uit hun dak gaan en zich beschamend en uitzinnig te goed doen aan drank.
Zo zijn we niet erg trots op onze westerse jongeren!
De aantrekkingskracht van Vang Vieng voor jongeren is gegroeid doordat er steeds meer spannende activiteiten aangeboden werden: raften, kanoën, het water op in een oude autoband enz. Dat verwacht je toch niet in Laos! Gelukkig zitten we met ons hotel wat buiten dat 'feest'gewoel. Zittend op de oever, de tuin die hoort bij onze hutjes, hebben we een geweldig zicht op de Nam Song-rivier met daarachter prachtig uitzicht op een fascinerend, grillig, karstlandschap met z'n kalkstenen rotsformaties. De hutjes waarin we slapen zijn gebouwd op palen, volgens traditionele Laotiaanse architectuur. We kunnen niet alleen door de ramen naar buiten kijken, maar ook door de kieren in muren, het dak en zelfs de vloer. We zijn weer blij met de klamboe!
We eten 's avonds aan de rivier, een prachtige plek!
[b]
Dag 10: Vang Vieng[/b]
Vang Vieng ligt in een bocht aan de oostoever van de rivier Nam Song, die uitmondt in de Lik. Fascinerend mooi!

We zullen ons niet in het jongerengewoel storten, maar bezoeken de markt en maken een wandeling in de omgeving. De markt ligt iets verder van het toeristische deel van Vang Vieng. Op deze (grote!) markt, die voor ons zo aantrekkelijk is vanwege het oorspronkelijke karakter, is geen toerist te ontdekken. Dat is dan wel weer mooi meegenomen. We kijken opnieuw onze ogen uit!
's Middags steken we via een bamboebrug de rivier over. Daar zijn de Laotianen weer de baas in plaats van de toeristen. Het verschil tussen de ene oever en de andere kan nauwelijks groter zijn! Het rumoer en de drukte van de ene oever staat in groot contrast met de stilte en de uitgestrektheid van de andere. We lopen tussen hutjes met rieten daken, de rijstvelden en de kuddes met karbouwen. Een prachtige wandeling!
Weer terug bij ons hotel, bijna met onze voeten in het water van de rivier, met de zon die ondergaat achter de bergen van het Karstgebergte, drinken we ons glaasje Port of Lao-wiskey.
's Avonds eten we opnieuw bij het hotel-restaurant naast ons. Gisteren fantastisch, vandaag met veel gedoe. Niets klopte! Het eten niet, de wijn niet en de rekening niet. Al met al, naast wat irritaties, ook veel reden tot gelach en plezier. Onze waiter vond het allemaal heel vervelend. Door zijn slechte Engels kan hij er ook niets aan doen. We stoppen hem nog maar wat extra kips toe!

marianneV Positie 19501 (0 p.) Lid sinds 04-05-2010 Foto's en tips: 77 Blogs: 32 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Onze hotelhutjes liggen op slechts enkele passen verwijderd van
blogfoto nr. 2
Met onze voeten bijna in het water, met uitzicht op de ondergaan
blogfoto nr. 3
Aan de overkant van de Nam Song is het heel anders dan in het to
blogfoto nr. 4
Een uitkijkpost op de westoever van de Nam Song krijgt met het K
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Deel 5: Senegal, hetzelfde, maar toch anders
4 2
Gepost op 22 mei
Senegal Centraal Senegal
Deel 4: Op bezoek in de compound
4 1
Gepost op 21 mei
Gambia West Gambia
Deel 3: Vis, vis en nog eens vis....
4 0
Gepost op 20 mei
Gambia West Gambia

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

De hotelhutjes zien er wel heel leuk uit. Vang Vieng hebben wij overgeslagen wij zijn van Luang Prabang naar Vientiane gevlogen. Ik had al gehoord dat het daar zo'n Lloret zou zijn.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.