Bolaven Plateau

'507730' door wisseschout '507730' door wisseschout

LaosBolaven Plateau

LaosBolaven Plateau

Beklim het plateau me

wisseschout

Vanuit het Tad Fane resort in Paksong, gelegen in de Dong Hua Sao jungle klimmen we met een gids [ het is niet zelf te vinden ] dwars door koffieplantages en door en langs kleine veldjes waar van alles en nog wat groeit helemaal omhoog. Hier kom ik in een soort sprookjeswereld terecht. Het hele plateau staat vo; met bloemen, o.a orchideeën en veel vleesetende planten zoals de beker plant en zonnedauw. Een riviertje meandert er doorheen. Tip. Neem warme kleding mee. Het is er best fris op deze hoogte

'513168' door primavera31 '513168' door primavera31

LaosBolaven Plateau

LaosBolaven Plateau

Tad Champi waterval

primavera31

Het bolaven plateau kent een aantal watervallen die zeer het bezoeken ervan waard zijn. Zo is er de wat meer bekend zijnde tweeling waterval "Tad fane" met een hoogte van ruim 100 meter. Deze tad champi is niet hoog maar de omgeving is prachtig en je kunt tot onder de waterval lopen (pas op: glad)

'459756' door JonasHansel '459756' door JonasHansel

LaosBolaven Plateau

LaosBolaven Plateau

Hoog en droog?

JonasHansel

Een Laotiaans jongetje bij de waterval van Tad Hang op het Bolaven Plateau. Waar hij precies mee bezig was weet ik niet, maar dapper vond ik het zeker.

'505266' door wisseschout '505266' door wisseschout

LaosBolaven Plateau

LaosBolaven Plateau

Ik zal wel eens even.

wisseschout

Het Bolaven plateau refereert aan de Laven een ethnische bevolkingsgroep die hier altijd woonde. Ook dit meisje behoorde duidelijk aan een van de 12 verschillende stammen hier, gezien haar kleding, sierraden en haar moeder die getatoeëerd was en in haar oorlellen een enorm stuk bot ? droeg. En ja ze was een fotomodel in de dop

'523407' door MichielScheerhoorn '523407' door MichielScheerhoorn

LaosBolaven Plateau

LaosBolaven Plateau

Pakse Loop (Bolaven..

MichielScheerhoorn

Pakse is bekend om zijn Bolaven Loop. Dit is een tocht van 2 a 3 dagen op een scooter over het Bolaven Plateau. Zodra je Pakse uitrijd kom je meteen langs de bekende stoffige dorpjes, moet je oppassen voor overstekende koeien, kippen en varkens en staan de kinderen weer vrolijk te zwaaien en komen de "hello mister" je van alle kanten tegemoet. Je rijdt langs vele bananenbomen en koffieplantages en de uitzichten zijn erg groen. De weg is goed te doen en deze brengt je dan ook langs de vele watervallen (+- 20) op deze 'loop'. Op één van deze prachtige watervallen zagen wij deze visser die rustig tussen het geweld op een rots zit te vissen. Hoe hij er gekomen is was mij onduidelijk. Waarschijnlijk zit hij er nu nog steeds.

'507411' door wisseschout '507411' door wisseschout

LaosBolaven Plateau

LaosBolaven Plateau

Hallo daar

wisseschout

Zouden ze naar school gaan ? Ik weet wel dat ze veel sneller gingen dan wij op de fiets. Wat een klimwerk op het Bolaven plateau. Een gebied vooral bekend voor zijn koffie

'442344' door chateau '442344' door chateau

LaosBolaven Plateau

LaosBolaven Plateau

Waterval bij Tadlo

chateau

In de buurt van Tadlo op het Bolavenplateau liggen veel watervallen. Toen wij er waren stroomde er niet zo heel veel water. Wel leuk was het om te zien dat hier en daar een bamboeladdertje stond om tussen de watervallen in naar een mooi picknickplekje te klimmen.

'452270' door EdwinS '452270' door EdwinS

LaosBolaven Plateau

LaosBolaven Plateau

Otter

EdwinS

Ik zie net in het nieuws dat de otter in Nederland een uitgestorven diersoort schijnt te worden. Metname het voorbij razend verkeer is de oorzaak. Daar had dit exemplaar uit Laos geen last van. Het was muisstil op de plek waar we onze lunch aten.

'557405' door marcvankessel '557405' door marcvankessel

LaosBolaven Plateau

LaosBolaven Plateau

Tat Cham Pee

marcvankessel

Het Bolaven plateau, in het zuiden van Laos, staat bekend om zijn prachtige natuur en zijn vele watervallen. Alhoewel er vanuit Pakse diverse tours worden georganiseerd is het gebied het beste individueel te verkennen. Het huren van motor / scooter is daarbij wel essentieel. Zo kun je op een dag, over een afstand van 50 km (heen-en-terug) wel 10 watervallen aan doen, waaronder ook de Tat Cham Pee fall (foto). Een kleine, maar idyllische waterval die verscholen ligt in het oerwoud. We waren er in het hoogseizoen (november) en er was verder geen mens te bekennen. Lekker de broek uit en plonsen maar. Kleine tip: Kijk uit voor de rode mieren als je je broek weer aan trekt.

'456185' door wisseschout '456185' door wisseschout

LaosBolaven Plateau

LaosBolaven Plateau

Het is donker in het.

wisseschout

Tip nr. 10. Editie nr 17. Stap op de brommer om het Bolaven plateau te verkennen. Dat hebben we opgevolgd, alleen pakten wij de fiets. Hier één van de vele watervallen in het donkere oerwoud. Er was net een bui op komst.

'545589' door marcvankessel '545589' door marcvankessel

LaosBolaven Plateau

LaosBolaven Plateau

En jij waterval

marcvankessel

Het Bolaven plateau ligt in het zuiden van Laos tegen de grens met Vietnam en Cambodja. Het staat bekend om de diverse bergstammen en de prachtige natuur met heel veel watervallen. In een gebied van 50 km2 zijn wel 10 verschillende watervallen te vinden. De een nog mooier dan de ander. Het gebied is niet toeristisch, en alhoewel er vanuit Pakse diverse tours worden georganiseerd is het gebied het beste individueel te verkennen. Het huren van motor / scooter is daarbij wel essentieel. De waterval op de foto heeft de bijzondere naam E Tu. Het is goed dat ze op het Bolaven plateau geen Italiaans spreken.

'560465' door marcvankessel '560465' door marcvankessel

LaosBolaven Plateau

LaosBolaven Plateau

Mooie grote kijkers

marcvankessel

Don Khong is een eiland (100 km2) in de Mekong waar je heerlijk een paar dagen tot rust kunt komen. Het heeft een paar kleine strandjes (alhoewel zwemmen in de Mekong niet echt aantrekkelijk is), verschillende mooie watervallen, en leuke floating houses waarvan er enkele ingericht zijn als toeristenaccommodatie. Tijdens een avondwandeling langs de oevers van de Mekong trof ik dit meisje aan met haar mooie grote kijkers.

'546486' door ronderegt '546486' door ronderegt

LaosBolaven Plateau

LaosBolaven Plateau

Met rokende pijp op..

ronderegt

Met het eigen vervoer op weg naar huis van de markt in Paksong, de inkopen zijn gedaan voor deze keer. Paksong ligt op het Bolavenplateau in zuid-Laos, bekend om zijn vele koffieplantages, de weg Pakse naar Paksong wordt dan ook wel de koffieweg genoemd.

'1102850' door Ophélie '1102850' door Ophélie

LaosBolaven Plateau

LaosBolaven Plateau

Homestay bij Captain.

Ophélie

Bij de homestay van Captain Hook ben je aan het juiste adres voor als je écht ver van de massa wilt zijn. Onze brommertocht doorheen het Bolaven Plateau bracht ons bij Mr. Hook en zijn familie. Zonder enig idee wat te verwachten, werden we volledig ondergedompeld in het leven van de locals. Samen rookten we zijn zelfgemaakte bamboepijp, genoten we een primitief maar smaakvol avondmaal en gingen we op krekeljacht. Doorheen uitgestrekte rijstvelden wandelden we naar zijn zelfgebouwd hutje in het midden van niks. Of te midden van alles, het is maar hoe je het bekijkt. Een open plek tussen de bergen, een houten hutje en een bed. Simpel maar zo puur. De meest authentieke ervaring en adembenemende zonsondergang die je je kan wensen. Machtig!