Laos

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Laos image

Het mooie Luang Prabang.

Laos
Azië
Ciske

Het mooie Luang Prabang.

Als we in Luang Prabang aankomen herken ik ook hier niks meer terug maar dat is de eerste indruk, we worden naar het paradise resort net buiten de stad gebracht en het is echt paradijselijk . We besluiten om een middagje te relaxen bij het zwembad. Als we ’s avonds het stadje ingaan komen we op de traditionele avondmarkt die is groter als 11 jaar geleden maar nog hetzelfde van opzet volgens mij verkopen ze nog precies dezelfde spulletjes als toen. Het is een hele lange straat waar overal op de grond de spulletjes worden uitgestald voor de massa toeristen die langs stromen en dat elke avond van de week.

De volgende dag laten we ons met een boot de Mekong op varen , wat is die rivier toch machtig mooi ik kan er nooit genoeg van krijgen, er speelt zich zoveel af op en langs de oevers. Bij een dorpje waar we afgezet worden wordt e.o.a. zelfgemaakte whisky gestookt waar we natuurlijk van moeten proeven. Dan verder naar de Pak Ou grotten waar en paar duizend Boeddhabeelden zijn uitgestald .
De volgende dag gaan we naar de Kuang Si watervallen die hebben we 11 jaar geleden gemist, en wat zijn die mooi. Vanaf verschillende terrassen klettert het water naar beneden en het water is prachtig van kleur. Daarna bezoeken we nog een vlindertuin die onderaan de waterval ligt en gerund wordt door een Nederlands stel.

Wie Luang Prabang bezoekt moet ook met zonsopgang de tak bat (aalmoezen ronde) van de honderden monniken meemaken, dus ook wij en omdat lopen te ver is stappen mijn vriendin en ik om 05.30 uur op de fiets op weg naar de stad. Natuurlijk geen licht op de fiets en de straatverlichting is buiten de stad ook al ver te zoeken maar we komen heelhuids aan. Waar ik 11 jaar geleden bijna alleen op straat stond bij het ochtendgloren verdringen zich nu massaal de toeristen langs en op de weg. Overal wordt gevraagd om geen flitslicht te gebruiken maar daar zijn de meesten Oost-Indisch doof voor. Zo mooi en sereen als het toen was begint het nu meer op een toeristenattractie te lijken, er zijn meer toeristen als monniken die nu ook niet meer in zulke grote getalen lopen. Maar we hebben het gezien en na kris kras door de stad te zijn gefietst vinden we uiteindelijk toch weer ons paradijsje. We bezoeken die dag nog een paar tempels waarvan er een boven op een berg ligt en je prachtig over de stad kunt kijken. Ook gaan we ''s middags nog naar het UXO museum (betekent:unexploded ordnance) . Hier kun je zien hoeveel bommen er gegooid werden tijdens de Vietnam oorlog omdat hier veel vietcong zaten en alles wat over was aan bommen werd in Laos gedumpt. Elk jaar vallen nog tientallen gewonden en doden door bommen die niet zijn afgegaan vooral clusterbommen, erg indrukwekkend om te zien.

Ons eerste plan was om met de slow boat in twee dagen terug naar Thailand te varen maar onze plannen wijzigen en we besluiten om tijd te winnen naar Chiang Mai te vliegen om daar 4 dagen te gaan fietsen. Dus een vliegticket geboekt en een mailtje gestuurd naar Etienne de eigenaar van https://www.clickandtravelonline.com om een meerdaagse fietstocht te boeken. Op naar Chiang Mai.

Foto's

e797e.jpg
e797e.jpg
Ciske
a9c18.jpg
a9c18.jpg
Ciske
a972c.jpg
a972c.jpg
Ciske
64247.jpg
64247.jpg
Ciske
257f1.jpg
257f1.jpg
Ciske
96f21.jpg
96f21.jpg
Ciske