Kirgizië stekker

Welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Kirgizië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Kirgizië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch elektriciteit nodig.

 

De stekker(s) die in Kirgizië gebruikt kunnen worden zijn : Type C
Stekker C

Informatie over Kirgizië

'550614' door Fietser '550614' door Fietser

KirgiziëTiensjangebergte

KirgiziëTiensjangebergte

Badlands

We zijn hier in de voorlopers van het Tiensjangebergte. Dit hier wordt ook wel de "badlands" genoemd. Waarschijnlijk om dat het bar slechte grond is en niet om de onwaarschijnlijke mooie en ruige natuur.

'235417' door Travelbug '235417' door Travelbug

KirgiziëTiensjangebergte

KirgiziëTiensjangebergte

IJzig meer

Onverwacht al veel sneeuw in september. Dit is het Kol Tor-meer in de namiddag. Nog net een halfuurtje zon om mooie foto's te maken. Het meer ligt op ongeveer 3000m hoogte. De wandeling ernaartoe was... wat zal ik zeggen... vrij pittig.

'564105' door sgtravel '564105' door sgtravel

KirgiziëTiensjangebergte

KirgiziëTiensjangebergte

Nomaden bij Song Kul

Het Song Kul meer is een schitterend bergmeer op ruim 3000 meter hoogte, het is 29 km lang en 13 km breed. In de zomermaanden maken veel nomaden de graslanden om dit meer hun thuis, hierdoor zie je enorm veel dieren rondlopen. Alle toeristen accommodatie is op één plek geconcentreerd, hierachter vind je vele heuvels waar je in alle rust kunt wandelen, het beste uitzicht heb je vanaf de hoogste heuvel die je ziet. Trek hier ongeveer 4 uur voor uit, ondanks dat het er niet zo hoog uit ziet ga je ruim 600 meter omhoog!! Deze jongens waren net voor de start van de klim bezig hun schapen te verplaatsen, naar een groener stukje land!!

Bekijk alle Kirgizië foto's en tips