Osj

'84751' door vlinder '84751' door vlinder

KirgiziëOsj

KirgiziëOsj

Trotse vrouwen

vlinder

trotse vrouwen...giechelend om op de fotot te gaan, maar trots op hun koopwaar. na de foto werd alles 'ge'showd' en met handen en voeten uitgelegd.

'439331' door Steph1984 '439331' door Steph1984

KirgiziëOsj

KirgiziëOsj

Mooie kop

Steph1984

Als we in Osh aan het poolen zijn, komt een nieuwsgierige Kirgiziër polshoogte nemen (en aanwijzingen geven). Vervolgens vraagt hij of ik misschien een mooie foto van hem wil maken?

'100423' door vlinder '100423' door vlinder

KirgiziëOsj

KirgiziëOsj

Baasje

vlinder

dit kleine mannetje laat zich de kaas niet van zijn brood eten. in zijn ene hand al een pakje snoep en de andere gericht p het volgende.

'1116759' door wisseschout '1116759' door wisseschout

KirgiziëOsj

KirgiziëOsj

Alles van brooddeeg

wisseschout

Het was feest in Osh. Daar keken we onze ogen uit aan al het lekkers. Zelfs de mandjes waar dit lekkers in lag was van deeg gemaakt. Natuurlijk hebben we heel wat zakjes koekjes ingeslagen. Vooral die met kruiden erin waren heerlijk.

'1116069' door wisseschout '1116069' door wisseschout

KirgiziëOsj

KirgiziëOsj

Gastvrij onthaal

wisseschout

In Osh is een groot festival aan de gang, dus we vallen met ons neus...in het eten en drinken. Overal in het park zitten families te eten en drinken op dit soort banken en overal worden we uitgenodigd om mee te eten en drinken. Fruit, thee , veel soorten koekjes en brood, dadels en helaas ook paardenmelk. brrr. Zo gastvrij en zo gezellig. Ik hoed die avond niet meer te koken ! Sommigen kunnen een beetje Engels. Wel zo gemakkelijk want ook al heb je een vertaal app, echt gemakkelijk "praten" is dat niet.

'1107053' door Laurine '1107053' door Laurine

KirgiziëOsj

KirgiziëOsj

Potje biljart

Laurine

Uzgen: de meeste mensen bezoeken de plaats vanwege de minaret. Best leuk, maar hij valt (naar mijn mening) in het niet bij alle andere prachtige minaretten die je tegenkomt langs de Zijderoute. De bazaar daarentegen is des te leuker! Met als kers op de taart: een pleintje waarop mannen lekker staan te biljarten. De mannen dragen in Kirgizië vaak dit soort vilten hoeden. De 'Ak Kalpak' (Ak=wit of puur; Kalpak=vilten hoed) bestaat uit vier aan elkaar genaaide stukken vilt (die staan voor de vier elementen) en doen denken aan een wit besneeuwde bergtop. Ze hebben daarnaast vaak een lijntekening, die staat voor de persoonlijkheid van de eigenaar. De hoeden hebben zelfs zo'n speciale betekenis voor de Kirgiezen, dat ze er een nationale feestdag aan hebben gewijd.