Naryn Region

Foto door Reisreporter sgtravel

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Naryn Region, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Naryn Region

Beste foto's & tips van Naryn Region

'845940' door sgtravel '845940' door sgtravel

KirgiziëNaryn Region

KirgiziëNaryn Region

Onderweg naar Song ku

sgtravel

De weg vanaf Naryn naar Song kul lake, is minstens net zo mooi als de eindbestemming . Het begin is nog op een asfaltweg, maar zodra je de afslag hebt genomen neemt de natuur het over. Hier een kijk op het landschap een uurtje voor het meer, hier zit je al op 3000 meter en slingert de weg door de bergen omhoog. Een man is hier onderweg met zijn geiten, wellicht is het meer ook zijn eindbestemming. Hier brengen in de zomermaanden vele nomaden hun tijd door, met hun vee, dat staat te grazen langs de oever!! (geopend komt de foto mooier over)

'1105316' door Sandral '1105316' door Sandral

KirgiziëNaryn Region

KirgiziëNaryn Region

Toktogul stuwmeer

Sandral

Het Toktogul stuwmeer is tamelijk langgerekt, zo'n 65 km. En op het diepste punt 120 meter. Aangelegd ten behoeve van de electriciteitsvoorziening en werkelijk prachtig om over de goede weg erlangs te rijden. Niet veel plek om te stoppen, maar hebben geluk als we een klein pad zien en schieten erin. Wat een uitzicht!

'1102296' door sidonius '1102296' door sidonius

KirgiziëNaryn Region

KirgiziëNaryn Region

Wonen aan het Son Kul

sidonius

Tussen de hoofdstad Bisjkek en de Narynvallei in Kirgizië vind je het Son Kul meer. Het ligt op 3000 meter hoogte, omringd door bergen. Hier vind je grote kuddes paarden, koeien en schapen en ook kamelen, die dienen als lastdier voor de nomaden (tsjabans). Deze leven in joerts, waarvan je er hier een ziet afgebeeld. In de warme zomermaanden leven ze hier op hoogte, in de winter trekken ze naar lager gelegen dalen van het Tiangebergte. Het vertellen van verhalen en zingen van liederen zijn voor de nomaden belangrijke middelen om hun tradities levend te houden en door te geven aan volgende generaties.

Laat kaart zien