Issyk-Kul Region

Foto door Reisreporter Basjeaun

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Issyk-Kul Region, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over Issyk-Kul Region

Beste foto's & tips van Issyk-Kul Region

'1100813' door AnnCools '1100813' door AnnCools

KirgiziëIssyk-Kul Region

KirgiziëIssyk-Kul Region

Op bezoek bij locals.

AnnCools

Kyrgyzstan is een bijzonder land en de bevolking die op het platteland leeft is enorm hartelijk. De beste manier om het land te verkennen, is een combinatie van wandelen, paardrijden en autorijden. Zo passeer je verschillende dorpen en yurt camps en ervaar je de authentieke levensstijl van de locals. Op de weg van Kochkor naar het startpunt voor de Kyzart Pass, kom je voorbij de woonplaats van deze gastvrije familie. Ze maken gefermenteerde melk en laten je maar al te graag proeven als je even komt kennismaken. Met een beetje geluk geeft de zoon (jongetje uiterst rechts) ook nog een indrukwekkende show op zijn paard!

'1114572' door wisseschout '1114572' door wisseschout

KirgiziëIssyk-Kul Region

KirgiziëIssyk-Kul Region

Mobiele bijenkassen

wisseschout

Heel wat keren zagen we hoe er vrachtauto's met hele lange opleggers vol met bijenkassen langs de weg stonden of midden in het landschap. Vaak meerdere bij elkaar en dan had je zo een honderd bijenkassen bij elkaar. Uiteraard kon je ook honing proeven en kopen. Moeilijk om te kiezen want ik heb nog nooit zoveel verschillende soorten/smaken bij elkaar gezien.

'1010157' door Eefje1981 '1010157' door Eefje1981

KirgiziëIssyk-Kul Region

KirgiziëIssyk-Kul Region

Holy Trinity Cathedra

Eefje1981

In Karakol, te midden van bomen, ligt deze Russisch Orthodoxe kerk. Het stenen origineel stamt uit 1872, maar werd vernietigd tijdens een aardbeving in 1889. Op dezelfde funderingen werd de huidige, houten versie gebouwd. De bouw werd voltooid in 1895. In de jaren 30 van de twintigste eeuw maakten de Bolsjewieken er een club van en zij verwijderen tevens de vijf ui-vormige domes op de daken. De kathedraal werd vanaf 1961 grondig gereconstrueerd, maar pas na 1991 werden de diensten hervat. De kathedraal is toegankelijk voor toeristen. Vrouwen dienen een hoofddoek te dragen.

Laat kaart zien