Bisjkek

'504534' door Graaf '504534' door Graaf

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Huisvrouwen

Graaf

En tijdens de gezellige avond in de stad, komt iedereen los. Enkele huisvrouwen wilden graag met de mannen van onze groep op de foto. Ze maken allemaal foto's van elkaar, een gezellige gelegenheid die ze dus graag vast leggen. Ontzettend leuk om er bij geweest te zijn.

'502064' door Graaf '502064' door Graaf

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Hoofdstad, geen...hoo

Graaf

De Kirgiese hoofdstad Bisjkek heeft als stad niet echt veel te bieden. Qua stad nog veel oude Sovjet gebouwen naast moderne, en niet echt een hoogtepunt, maar wel genieten van de lokale bevolking die in het weekend overdag in de parken komt recreëren en ’s avond bij de feestelijk verlichte fonteinen op het grote plein te vinden is. Zo veel mensen bij elkaar, veel gezelligheid, show en vertier. Ook de kinderen zijn tot het donker volop aanwezig.

'263828' door Berta '263828' door Berta

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Zelfgemaakt handwerk

Berta

Deze 3 buurvrouwen tonen het handwerk dat zij voor de verkoop in het Park in Bishkek gemaakt hebben. de verkoop vindt plaats op 31 oktober, de "Dag van de Bejaarden"

'440962' door Fietser '440962' door Fietser

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Zwaar werk!

Fietser

Op de enorme bazar van Bisnek, daar waar je geen toerist tegen komt, betrapte ik deze kruiden vrouwtje die een uiltje aan het knappen was. Toch zwaar werk dat verkopen!

'290893' door danielaniderost '290893' door danielaniderost

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Yurts en filt tapijte

danielaniderost

In Kirgizie wordt nog vaak gebruik gemaakt van de yurt, de traditionele filten tent van de nomaden. Met name in de zomer biedt het een thuis aan (half)nomaden families die gedurende de zomermaanden met hun paarden en schapen op de sappige bergweiden of aan een meer verblijven. De ronde tenten zijn vaak mooie opgeschmuckt met prachtige filten tapijten met traditionele motieven zoals dit hier. Als je filtproducten uit Kirgizie meeneemt naar huis, let dan goed op motten!

'371694' door Fietser '371694' door Fietser

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Melkmeisje

Fietser

Ik naam dit voor mij zelf "het melkmeisje". Zag deze vrouw op de immense bazar an Bisnek, ze verkocht daar paardenmelk. De grand bazar van Istanbul valt er in het niet bij en het mooie was na een hele dag rond zwerven, geen toerist gezien.

'431927' door Fietser '431927' door Fietser

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Moeder en dochter

Fietser

Op de enorme bazar in Bisnek, waar ik na een hele dag slenteren geen toerist ben tegen gekomen en nog niet alles had gezien zag ik deze twee groente verkoopsters. Moeder en dochter. Een foto maken was prima als ik ook een extra foto maakte van de dochter alleen.

'504533' door Graaf '504533' door Graaf

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Weekendfeest

Graaf

Qua architectuur heeft de hoofdstad Bisjkek niet echt veel te bieden; een aantal groots opgezette monumenten en gebouwen in de Sovjet stijl. Maar ontzettend gezellig is het in het centrum op zaterdagavond. De hele bevolking komt met de hele familie gezellig naar het centrale plein, waar lichtshows in de fonteinen het geheel vrolijk verlichten. Een soort van kermisattractie, je kunt fietsen en rolschaatsen huren, of met een koets rondrijden. Je kunt je mengen met de lokale bevolking en gezellig meegenieten.

'433346' door Fietser '433346' door Fietser

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Potje schaak

Fietser

Op de enorme bazar van Bisnek is werkelijk van alles te koop van groente en fruit naar huishoud spullen en alles wat er tussen zit. Een genot om daar over te slenteren. Zo zagen we ook deze mannen die aan het schaken waren.

'373607' door Fietser '373607' door Fietser

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Contact!

Fietser

Met deze groente verkoopster had ik duidelijk contact toen ik haar fotograveerde of zal ik zeggen een beetje sjans. Ik zag haar op de immens grootte bazar in Bisnek, waar we overigens na een dag rond gezworven te hebben nog geen toerist hadden gezien.

'442858' door Graaf '442858' door Graaf

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Familiefiets

Graaf

Op zondagen en andere vrije dagen gaan de hele families met elkaar samen genieten, b.v. in het park, waar je dan met z'n allen een fiets kunt huren en rondjes fietsen.

'509484' door haroldtravel '509484' door haroldtravel

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Pas op voor spelende.

haroldtravel

In Bishkek kwam ik dit wonderlijke verkeersbord tegen. Navraag leerde dat er een blindenschool in de buurt zat en dan is het eigenlijk gewoon geniaal verzonnen!

'385523' door Fietser '385523' door Fietser

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Melkmeisje

Fietser

De enorme bazar in Bisnek is ook verdeeld in alle denkbare secties. Dit is het gedeelte waar gefermenteerde paardenmelk, kumiz genaamd, verkocht wordt. Het wordt gedronken zoals wij een colaatje kopen bij een kraampje. Ook wordt het verkocht in alle denkbare maten en soorten plastic flessen. Er is absoluut geen eenheid daar in. We hebben het in de bergen dagelijks aangeboden gekregen bij een yurt. Niet te drinken, maar gastvrij en je kom met de mensen in contact. Op dit soort momenten loop je tegen de beperkingen van een compact camera aan. Het licht scheen werkelijk schitterend op haar.

'28606' door Peter Klomp '28606' door Peter Klomp

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Roman

Peter Klomp

Lekker een rommanetje lezen in je mobiele marktkraam op Osh Bazar in Bishkek.

'287189' door renie '287189' door renie

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Genieten van de...fon

renie

In de hoofdstad van Kirgizie staan veel parlementsgebouwen. Water trekt altijd aan en het was dan ook een drukte van jewelste bij deze fontein. Dit is ook de plek waar een paar maanden geleden de incidenten starten, waarbij doden vielen en het land nu minder toegankelijk is geworden voor toeristen.

'109592' door sidonius '109592' door sidonius

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Het andere kirgizie

sidonius

En dit is dan het andere uiterste! In de Kirgizische hoofdstad Bisjkek kwamen we in een hypermodern winkelcentrum - zeg maar shopping mall - deze moderne dames tegen die een modeshow opvoerden met de kleding van de zaken in het winkelcentrum, compleet met swingende popmuziek.

'324745' door Fransvdg '324745' door Fransvdg

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Ala Archa

Fransvdg

Ala Archa is een natuurgebied dat je vanuit Bishkek goed kunt bereiken. Het is een prachtig landschap om te wandelen. Maar verkijk je niet op de moeilijkheidsgraad. Losse stenen zorgen soms voor rare valpartijen. En je moet soms ook door het water heen. Maar als je van een beetje avontuur houdt is dat natuurlijk een uitdaging.

'285892' door renie '285892' door renie

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Balba's

renie

Op de begraafplaats in Burana (100 km van Bishkek) staan een bijzonder soort stenen: balba’s. Zij beelden gezichten/figuren uit met een glas in de hand. Als het glas leeg is, is het leven voorbij.

'368433' door Fietser '368433' door Fietser

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Strak en onbeweeglijk

Fietser

In het centrum van Bisnek staan deze 2 wachters op wacht voor de vlag. Strak en onbeweeglijk. Vraag me wel af hoe ze er 's winters erbij staan als het vriest dat het kraakt. Brrrrr.

'263827' door Berta '263827' door Berta

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Aankondiging van de .

Berta

Een dag per jaar mogen bejaarden in een park in Bishkek hunzelfgemaakte handwerken verkopen. Hiermee verdienen ze iets bij.Pensioen is n.l. minimaal of geheel afwezig

'546458' door Graaf '546458' door Graaf

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Paradepas

Graaf

Als ik dit zie moet ik denken aan het liedje van het Klein Orkest: "Er wandelen mensen langs vlaggen en vaandels. Waar Lenin en Marx nog steeds op een voetstuk staan. En iedereen werkt, hamers en sikkels, Terwijl in parade-pas de wacht wordt gewisseld. 40 Jaar socialisme er is in die tijd veel bereikt... " Kirgizië is ook zelfstandig geworden toen de USSR uit elkaar viel, maar heel veel in het land herinnert nog steeds aan de Russen.

'26422' door Peter Klomp '26422' door Peter Klomp

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Pittig plaatje

Peter Klomp

De kruiden afdeling op Osh Bazaar. Als je oefent met het Cyrilische alfabet kom je een heel eind met je bestelling, maar het kan ook een ander spannend gerecht opleveren dan gedacht.

'85156' door martijneningrid '85156' door martijneningrid

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Wisseling van de wach

martijneningrid

Het wisselen van de wacht bij het monument bij het Nationaal Museum.

'26399' door Peter Klomp '26399' door Peter Klomp

KirgiziëBisjkek

KirgiziëBisjkek

Osh Bazaar

Peter Klomp

Typisch markttafereeltje op de Osh Bazaar in Bishkek.