Bisjkek reisblogs

Zijderoute 16

renie was er (tot 31 jul 2009) Gepost op 18 okt 100 reacties

Omdat we geen zin hebben om te lopen willen we ons laten afzetten bij een restaurantje en schieten een taxi aan. De bestuurder blijkt zo kippig als maar kan te zijn en maakt dankbaar gebruik van het aanbod om een leesbril te lenen van Henriette. Hij weet het adres. Na een geweldige stadsrondrit met heel veel checken van het juiste adres zijn we na 3 kwartier nog niet bij het restaurant. We staan net op het punt om het nu welletjes te vinden als blijkt dat het restaurant helemaal niet meer bestaat! Niet getreurd, dan maar eerst een eindje rondlopen in het park en op zoek naar een ander restaurant!
Het Panfilovpark staat vol kermisattracties en het Dubovypark wordt verfraaid door vele beeldwerken.

De obelisk in het midden van het Dubovypark is een herdenkteken voor bolsjewistische soldaten die de contra-revolutie van 1918 weerstonden. Vroeger was er ook een eeuwige vlam, maar sinds 1994 is hier geen geld meer voor.

Kirgizië is een bergachtig land waar we ons bijna voortdurend op een hoogte van meer dan 1700 meter bevinden. De temperatuur is heerlijk en ik zou hier meteen veel langer willen blijven.
De grootste attractie is het gebied rond het Issyk-Kul-meer dat een grote variatie in ecosystemen herbergt. Het meer zelf op zo’n 1700 meter hoogte bevat warm thermaal water, waardoor het niet bevriest. Het meer is 177 km lang, 88 km breed en wel 700 meter diep.
Veel Russen houden hier hun vakantie en we zien onderweg ook het kuuroord van de Russische presidenten.

renie Positie 1235 (100 p.) Lid sinds 15-03-2008 Foto's en tips: 622 Blogs: 51 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
bishkek
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vraag over documenteren van je foto's
0 5
Gepost op 20 april
Nederland Noord Holland
Syrie 6 Palmyra
0 1
Gepost op 25 november
Syrië Noord Syrië
Syrie 5 Aleppo
0 0
Gepost op 23 november
Syrië Noord Syrië

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.