Bisjkek

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bisjkek image

Zijderoute 16

Bisjkek
Kirgizië
Renie

Zijderoute 16

Omdat we geen zin hebben om te lopen willen we ons laten afzetten bij een restaurantje en schieten een taxi aan. De bestuurder blijkt zo kippig als maar kan te zijn en maakt dankbaar gebruik van het aanbod om een leesbril te lenen van Henriette. Hij weet het adres. Na een geweldige stadsrondrit met heel veel checken van het juiste adres zijn we na 3 kwartier nog niet bij het restaurant. We staan net op het punt om het nu welletjes te vinden als blijkt dat het restaurant helemaal niet meer bestaat! Niet getreurd, dan maar eerst een eindje rondlopen in het park en op zoek naar een ander restaurant!
Het Panfilovpark staat vol kermisattracties en het Dubovypark wordt verfraaid door vele beeldwerken.

De obelisk in het midden van het Dubovypark is een herdenkteken voor bolsjewistische soldaten die de contra-revolutie van 1918 weerstonden. Vroeger was er ook een eeuwige vlam, maar sinds 1994 is hier geen geld meer voor.

Kirgizië is een bergachtig land waar we ons bijna voortdurend op een hoogte van meer dan 1700 meter bevinden. De temperatuur is heerlijk en ik zou hier meteen veel langer willen blijven.
De grootste attractie is het gebied rond het Issyk-Kul-meer dat een grote variatie in ecosystemen herbergt. Het meer zelf op zo’n 1700 meter hoogte bevat warm thermaal water, waardoor het niet bevriest. Het meer is 177 km lang, 88 km breed en wel 700 meter diep.
Veel Russen houden hier hun vakantie en we zien onderweg ook het kuuroord van de Russische presidenten.