Ala-Archa Canyon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het eindpunt

Ala-Archa Canyon,
Kirgizië


We maakten een excursie naar het Nationaal Park Ala Archa, zo’n 40 km ten zuiden van de hoofdstad Bishkek, met hoge besneeuwde toppen. Heerlijk om de bloedhete stad te ontvluchten.
In het park zijn een aantal wandelingen uitgezet, de ene is flink omhoog klimmen naar een waterval, wij nemen een andere, een vrij vlakke wandeling langs de Ala-Archa rivier het grootste stuk over een asfaltweg.

Op het einde nog even een stuk verder gelopen nadat het pad ophield (deze foto), door de rivierbedding en de wildernis, prachtig gebied met veel bloemen.

Het park is het gehele jaar door geopend, maar het populairst in de zomermaanden (er moet wel entree betaald worden), wanneer de lokale bevolking ook de stad verlaat om de te picknicken met de hele familie.
Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 200 vierkante kilometer, het bevat zo’n 50 bergtoppen (de hoogste is Semenova Tian-Shanki met 4895 meter) en meer dan 20 gletsjers. De rivier stroomt door een prachtige beboste vallei, en je kunt hier ook allerlei wildlife spotten.