Köl-Say meren

Foto door Reisreporter BenRTravellers

Drie groene meren liggen tussen de beboste heuvels aan de voet van het Küngey-gebergte. Juni en augustus zijn de beste maanden om dit natuurgebied te bezoeken. Per paard kun je het beste de drie meren bereiken die op verschillende hoogtes liggen.

Informatie over Köl-Say meren

Beste foto's & tips van Köl-Say meren

'558457' door BenRTravellers '558457' door BenRTravellers

KazachstanKöl-Say meren

KazachstanKöl-Say meren

Verdronken bos

BenRTravellers

Op zoek naar een bestemming, die nog nauwelijks ontdekt is door toeristen en waar je uren alleen kunt wandelen in de meest prachtige Nationale Parken en natuurreservaten? Kies dan voor een rondreis door Kazachstan, en dan in het bijzonder de provincie van Almaty, in het uiterste zuidoosten van het land. Eén van die unieke plekjes hier is het Kaindy-meer in het Kolsaiskie Lakes National Park. In 1911 stond een enorme aardverschuiving aan de basis van het ontstaan van dit meer. Het leverde uiteindelijk een even bijzonder als bizar natuurverschijnsel op. Het dennenbos verdronk daarbij in smaragdgroen gletsjerwater. De kale boomtoppen die boven het water uitsteken zijn nu nog slechts de stille getuigen van deze speling van moeder natuur. Het bijzondere is dat ónder water de takken gewoon nog intact zijn. Je kunt hier duikexcursies maken, waardoor je letterlijk door een bos kunt duiken. Overigens moet je hiervoor wel een goede wetsuit aan. In de zomer, als de watertemperatuur op z'n 'warmst' is, wordt maar net de 5 graden celsius aangetikt.

'1005118' door Eefje1981 '1005118' door Eefje1981

KazachstanKöl-Say meren

KazachstanKöl-Say meren

Prachtige wandeling

Eefje1981

In het zuiden van Kazachstan, niet ver van de grens met Kirgizië, vind je Kolsai National Park. Dit park bestaat uit drie meren die tussen de heuvels van het Noordelijke Tien-Shan gebergte verborgen liggen. De meren worden ook wel de Parel van de Noordelijke Tien Shan genoemd. Terecht, als je het mij vraagt.

Laat kaart zien