Astana beste reistijd

Het weer in Astana

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Astana te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Astana? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Astana

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Astana:De snikhete zomers en verrekt koude winters kun je in Astana maar het beste vermijden. De overgangsmaanden, mei, juni, september en oktober zijn wat minder ruig en de aangenaamste tijd om in te reizen.


Reisadvies
Voor Astana geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
21 maart Nauryz Meyrami, 25 oktober Dag van de Republiek, 16 december Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Astana

Beste foto's & tips van Astana

'510600' door Bowral '510600' door Bowral

KazachstanAstana

KazachstanAstana

Bayterek toren

Bowral

In 1997 werd de hoofdstad van Kazachstan ‘verplaatst’ van Almaty naar Astana. De president, Noersoeltan Nazarbajev, wil van de stad niet alleen het centrum van Kazachstan maken, maar ook dat van heel Centraal-Azië. Om die uitstraling kracht bij te zetten is Astana al jaren een grote bouwput. Er verrijzen her en der enorme, haast megalomane monumenten, overheidsgebouwen, sportaccommodaties en winkelcentra. Een soort Dubai op de steppen van Kazachstan … Een van de monumenten is de observatietoren Bayterek (‘Grote boom’ in het Kazachs). De toren (gebouwd in 1997) stelt een populier voor die een gouden ei omhoog haalt. Bayterek is 105 meter hoog. Het observatiedek bevindt zich in ‘het ei’ op - niet toevallig - 97 meter hoogte. Vanaf deze plek heb je een fantastisch uitzicht over de hele stad. In het midden van het dek staat op een verhoging een gouden handafdruk van Nazarbajev. Alle Kazakken die de toren bezoeken, leggen hun hand in die van de president zodat ze een wens mogen doen. ’s Avonds wordt de toren feeëriek verlicht in alle kleuren van de regenboog. De fonteinen ervoor zorgen dan voor een muzikaal waterspektakel. Alsof je in Las Vegas bent …

'500765' door jeannette '500765' door jeannette

KazachstanAstana

KazachstanAstana

Nieuwe hoofdstad

jeannette

Astana is na Almaty de nieuwe hoofdstad van Kazachstan en dat merk je aan de moderne en bijzondere architectuur waar deze stad vol mee staat. In de toren kun je met een lift naar boven.

'507606' door jeannette '507606' door jeannette

KazachstanAstana

KazachstanAstana

Astana architectuur

jeannette

Astana is de nieuwe hoofdstad van Kazachstan. Astana is dan ook een hele nieuwe stad met heel veel bijzondere architectuur. Je kunt prima wandelen van de ene naar de andere plek maar je kunt ook de bus nemen.

Laat kaart zien