Jordanië Woestijngebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wadi Ghuweir: wandeling door een verborgen paradijs!!

Jordanië Woestijngebied,
Jordanië


Een wandeling welke je in Jordanië absoluut niet mag overslaan is de Wadi Ghuweir Trail. Een prachtige wandeling van begin tot het eind. Het is een dagwandeling van in totaal zo’n 7-8 uur, maar de trail is vrij gemakkelijk. Het overgrote deel loop je in de schaduw en volg je een verfrissende stroom water.

In het begin is het wat klauterwerk om door de prachtige en soms smalle kloof van zo’’n 2 meter (Siq) te komen, maar na zo’n 3 km wordt het allemaal vrij vlak.

Na de rode siq volg je een stroom water met een continue veranderend landschap. Je komt langs hangende tuinen met palmbomen, varens en vochtige groenen mossen welke uit de rode canyonmuren komen en vele vele oleanders. Puur zuiver bronwater sijpelt uit de canyonmuren en op sommige punten kun je dit zelfs drinken. Je waant je in een tropisch paradijs

Afstand: zo’n 18,5 km

De wandelroute begint bij Mansoura in de buurt van Shobak en eindigt bij de Feinan lodge. Eventueel kun je de route ook andersom doen.

Neem voldoende drinken mee zo’n 2 tot 3 liter p.p. en een lunchpakket. Aan het einde van de trail loop je een stuk in de zon, dus neem hier bescherming voor mee

En nog een kleine tip, probeer je schoenen niet droog te houden, er komen stukken bij dat je toch door het water moet en droog hou je het niet. Je loopt dan van begin af aan een stuk gemakkelijker.

[b]Let op[/b]: dit is een one-way route wat wil zeggen dat je een pick-up nodig hebt aan het einde van de trail om je weer terug naar het beginpunt of overnachtingsadres te brengen. Zelf hebben we de trail gedaan vanuit Wadi Musa (Petra) met een gids en zorgden voor transport naar het begin van de trail. Aan het einde van de trail werden we keurig opgewacht om ons terug te brengen.

De beste tijd van het jaar:
Je kunt de trail het gehele jaar bewandelen, maar laat je van tevoren goed informeren over eventueel hoogstaand water en/of overstromingen.

Samenvattend een wandeling door een verborgen paradijs, prachtig!!!! Je zal er absoluut geen spijt van krijgen.