Wadi Rum

'509644' door MiekeDeHaas '509644' door MiekeDeHaas

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Een karavaan in de...

MiekeDeHaas

Misschien is dit wel het mooiste beeld van mijn rondreis door Jordanië. We besloten om vanuit ons tentenkamp de Wadi Rum in te lopen. Een zware tocht door het losse zand. We wilde perse de zonsondergang zien met zijn fantastische kleuren. Al hangend op een rots zagen we in de verte deze karavaan aankomen. De zon ging langzaam onder, de lucht kleurde zacht geel en de karavaan kwam echt onze kant op. Het opstuivend zand werd gevangen door de de laatste zonnestralen. We voelden ons zo 'n mazzelkonten. Dus loop s'avonds gerust de Wadi Rum in, Verdwalen doe je niet zomaar en geniet. Graag openen ivm het licht

'427848' door nita92 '427848' door nita92

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Sterren boven de...wo

nita92

Zoveel sterren en sterrenklusters zijn er te zien boven de woestijn van Wadi Rum. Je wilt je matje buiten leggen en geen oog dichtdoen in de nacht. Maar van tevoren nog eerst wat foto's maken. Onze gastheer wilde graag model staan en met wat kunst en vliegwerk deze foto kunnen maken. Daar kwam wel een zaklamp bij aan te pas om hem voor even te belichten. Het licht dat je achter de woestijnbergen ziet is het strooilicht van de stad Aqaba.

'519431' door MiekeDeHaas '519431' door MiekeDeHaas

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Dromedarissen in de..

MiekeDeHaas

Met wat geluk kwamen we deze karavaan tegen in de Wadi Rum. In de verte zag ik deze karavaan aankomen met de hoop dat ze mijn kant opkwamen. Yes, ze kwamen echt mijn kant op. Hun tegemoet lopen is ondoenlijk door het losse woestijnzand. De zon was langzaam aan het zakken waardoor je deze zachte kleuren kreeg. Het was voor mij een top-view en een beetje mazzel moet je soms hebben. Wil je de zonsondergang beleven raad ik je aan om een Bedoeïen-kamp te boeken die zover als mogelijk in de Wadi Rum ligt, zodat je makkelijk te voet de woestijn in kunt lopen. Er zijn namelijk veel Bedoeïen-kampen die maar een klein stukje van de weg af liggen. Dat heeft niet zoveel charme en veel lichtvervuiling.

'488744' door MiekeDeHaas '488744' door MiekeDeHaas

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Zonsondergang Wadi Ru

MiekeDeHaas

Wanneer je in Wadi Rum bent moet je toch op zijn minst de zonsondergang beleven. Eerst vanuit ons tentenkamp een stuk lopen om een mooie plek uit te zoeken. Daarvoor slof je een tijd door het losse zand. En ...dan leunend tegen een rots komt dit schouwspel voorbij. De lucht vervult zich met zachtgele kleuren. De bergen steken prachtig af tegen deze lucht. De lucht kleurt maar kort geel...maar wat is dit genieten. Het voordeel van een tentenkamp ... je loopt zo de woestijn in.

'443517' door nita92 '443517' door nita92

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Sterrenpracht boven..

nita92

Als grote lichtgevende zandkorrels flonkeren ze aan de nachtelijke hemel in de indrukwekkende woestijn van Wadi rum. Daar kun je geen genoeg van krijgen. Naar de prachtige sterrenlucht kijken in al zijn glorie, shooting stars, dichte clusters van sterren en onze melkweg, daar slaap je graag een paar uurtjes minder om. Je kijkt letterlijk terug in de tijd.

'494371' door JMoerkens '494371' door JMoerkens

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Heet onder de Voeten.

JMoerkens

Wanneer je op blote voeten door de Wadi Rum woestijn loopt, ga je vanzelf rennen. Wanneer de zon er op schijnt wordt het zand uiteraard ongelooflijk heet. Deze bedoeïenenjongen rende dan ook in rap tempo de rode zandduin af. Met de prachtige formaties in de hoge rotswanden als decor. Jordanië bezoeken zonder de Wadi Rum woestijn te zien is ondenkbaar. Het is een ervaring die je nooit vergeet, zeker wanneer je er ook een overnachting regelt. Toen iedereen 's nachts sliep ben ik nog heel even mijn tentje uit gegaan om naar de sterrenhemel te kijken zonder ook maar één geluid te horen. Dat is ultiem genieten!

'553825' door photofreak '553825' door photofreak

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Hoogtepunt Jordanië

photofreak

Mijn absolute hoogtepunt (figuurlijk en letterlijk) is toch echt wel de ballonvaart boven de Wadi Rum. Ballonvaren is sowieso geweldig om te doen maar dan helemaal boven zo'n geweldig gebied. Deze foto is gemaakt zo rond half 7 's morgens. De zon is net op en dan krijg je prachtige kleuren met mooie lange schaduwen. Ik kan het echt aanbevelen. Qua kosten hoef je het ook niet te laten want zo'n ballonvaart kost 180 euro. Jordanië is goed te bereizen, hoewel sommigen zeggen dat het niet veilig is. Ik heb hier helemaal niets van gemerkt. Zelfs onze gids vertelde dat toeristen wegblijven omdat ze dit soort negatieve verhalen geloven. Ben je van plan om er naartoe te gaan, gewoon doen. Je krijgt er geen seconde spijt van. Dit is tevens de afsluiter van een lange reeks Jordanië foto's. Wel even openen voor een beter resultaat.

'462250' door enroute2 '462250' door enroute2

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Kleurenspel

enroute2

De zon tovert mooi licht op de rotspartijen die uit hetzelfde gesteente bestaan, maar verschillende kleuren laten zien al naar gelang de afstand waarop je staat en zo worden ze ook opgevangen door het oog van de camera. De kamelen geloven het wel, zij luieren op hun rustplaats totdat nieuwe toeristen zich aandienen.

'455707' door carolienduistermaat '455707' door carolienduistermaat

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Wadi Rum

carolienduistermaat

Ook al zijn landschappen niet mijn sterke kant, deze vond ik wel mooi. Het is een panorama dus moet zelf nog even zien hoe hij er op komt te staan. Dus ik denk dat je hem in ieder geval moet openen.

'455298' door neretslok '455298' door neretslok

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Wadi Rum

neretslok

Een geweldige ervaring: met een jeep door de Wadi Rum rijden, en dan zeker tegen de avond. Mooie avondkleuren op de rotsen, het eindeloze zand. Onvergetelijk.

'409380' door re-lex '409380' door re-lex

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Natuurlijke luchtbrug

re-lex

Een wonder der natuur, één van de vele, door de wind uitgehouwen natuurlijke luchtbrug in de Wadi Rum woestijn van Jordanië op een wonderschone nazomerdag!

'487284' door CBurgstad '487284' door CBurgstad

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Wadi Rum

CBurgstad

Vanuit Petra reizen we naar Wadi Rum waar we 2 nachten in een bedoeïenentent slapen. Een prachtige belevenis, slapen onder sterren! Van hier uit rijden we 2 dagen met een jeep door het prachtige woestijnlandschap met al zijn kleuren. We vinden dit nog steeds één van de mooiste woestijnen ter wereld.

'459001' door carolienduistermaat '459001' door carolienduistermaat

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Lawrence of Arabia

carolienduistermaat

Lawrence of Arabia is een Engelse biografische avonturenfilm uit 1962. Het verhaal gaat over de Britse kolonel Thomas Edward Lawrence en won 7 oscars. De film betekende de internationale doorbraak voor Peter O'Toole en Omar Sharif. De film is grotendeels gedraaid in de Wadi Rum.

'497749' door BenRTravellers '497749' door BenRTravellers

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Lonesome rider

BenRTravellers

Een bezoek aan de woestijn van Wadi Rum hangt van hoogtepunten aan elkaar. Zeker als je een aantal nachten in één van de kleinschalige tentenkampen verblijft. Overdag brengt een 4WD je op de mooiste plekjes van de Wadi Rum; de restanten van het huis van Lawrence of Arabia, de rotsschilderingen van de Nabateeërs bij Jebel Khazali en twee fantastische natuurlijke rotsbruggen. Een letterlijk hoogtepunt is de fikse klauterpartij naar Lawrence Springs. Vanaf de bron bovenop de berg heb je een fabelachtig uitzicht op het rode zand dat omringd wordt door grillige rotsen. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, word je aan het eind van de dag getrakteerd op een zonsondergang die het landschap nog roder laat gloeien en een onuitwisbare herinnering bij je achterlaat. Door de eenzame jeep in het desolate landschap krijg je een indruk hoe uitgestrekt dit gebied is. Wij verbleven naar volle tevredenheid in de Teva Milkyway Lodge: http://www.tevamilkyway.com/milkyway.html

'500158' door MiekeDeHaas '500158' door MiekeDeHaas

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Zonsondergang Wadi Ru

MiekeDeHaas

Eigenlijk heb ik spijt dat ik geen twee nachten heb gelogeerd in een camp, aldaar. De zonsondergang was zo magnifiek waarbij de kleuren van zowel het gesteente als van de lucht veranderende in warme prachtige kleuren. Dit was zo genieten en vond het jammer dat we weer richting het camp moesten lopen. In de donker terug lopen was ook geen optie. Blij dat ik deze foto heb en kan plaatsen. Dan ben ik toch weer even terug in deze machtige woestijn . Graag even openen, het licht is dan anders!

'552894' door photofreak '552894' door photofreak

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Zonsondergang Wadi Ru

photofreak

Wat is het genieten tijdens een zonsondergang in de Wadi Rum. Helemaal als je daar met een klein groepje bent. Een van de medereizigers had een heerlijk plekje uitgezocht om te mediteren. Wel even openen om mee te genieten.

'552721' door photofreak '552721' door photofreak

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Zand schilderijtje

photofreak

Als je naar de Wadi Rum gaat, zorg er dan voor dat je er een paar dagen kan blijven zodat je de zonsopkomst en de zonsondergang mee maakt. Dan krijg je van die prachtige warme kleuren in het zand en als je daar op inzoomt krijg je dit soort schilderijtjes.

'484377' door neretslok '484377' door neretslok

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Ballonvaart boven de.

neretslok

Would you like to ride in my beautiful balloon? Een oud liedje uit de 60-er jaren van de vorige eeuw. Nou wij wilden wel. Dit is 's ochtends zo rond een uur of zeven boven de Wadi Rum woestijn. Helemaal alleen boven dit onmetelijke en woeste landschap. De schaduw van onze ballon glijdt over het zand. Ik kan het iedereen aanraden.

'490110' door neretslok '490110' door neretslok

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Wadi Rum

neretslok

Een tourtje door de woestijn Wadi Rum is een aangename belevenis. Het is geweldig om door het stoffige rotsachtige landschap te rijden. Halverwege is er even pauze, er is mierzoete thee in een tent, er zijn bedoeïenen. En natuurlijk dromedarissen.

'530759' door CBurgstad '530759' door CBurgstad

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Burdah Bridge

CBurgstad

Het prachtige Jordanië ligt als een rustige oase, omringd door landen waar vrede en veiligheid alleen in dromen voorkomen. Na een bezoek aan het wonderschone Petra reizen we door naar Wadi Rum. We hebben er veel over gehoord, gelezen en foto's gezien, dus onze verwachtingen zijn hoog gespannen. Vanuit het kleine dorpje dat aan de rand van de woestijn ligt, rijden we in aftandse jeeps door het rode zand, tussen de bergwanden door, naar onze overnachtingsplek: een bedoeïentent in de middle of nowhere! Hier zullen we 2 nachten verblijven. We genieten eerst vooral van de woestijn die bedekt is met een zee van witte bloempjes, dankzij de regen van een week er voor. Dan volgt de ondergaande zon die de bergen prachtige kleurt, de avond en nacht met de stilte en een sterrenhemel waar jezelf ook stil van wordt, gevolgd door vroeg opstaan om de opkomende zon te zien en wat die doet met de natuur om ons heen. En dan volgt nog een volle dag om met een jeep de woestijn te verkennen. Er komt geen einde aan de kleuren, de bergen, de vergezichten. Deze Burdah bridge, een natuurlijk gevormde brug van zandsteen, is één van de hoogtepunten van de dag. Die avond liggen we weer in onze slaapzak op een matje in ons kampement in de buitenlucht en kijken naar de sterrenhemel. Wat is de wereld toch mooi en schitterend dat we dit hebben kunnen beleven!

'487614' door MiekeDeHaas '487614' door MiekeDeHaas

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Karavaan in de Wadi..

MiekeDeHaas

Het is fantastisch om er te voet op uit te trekken vanuit je camping. Wanneer je zorgt dat je een camping reserveert die direct aan de rand ligt van Wadi Rum, kun je mooi de zonsondergangen meepikken en zelf een mooi plekje zoeken om daarvan te genieten. Deze karavaan zagen we al in de verte aankomen. Dan hoop je altijd maar dat ze dicht langs je afkomen en niet ineens ergens linksaf slaan. We hadden mazzel en ze kwamen dichtbij. In het losse dessert-zand er maar achteraan. De zon was al aan het zakken waardoor de kleuren zachter zijn dan overdag.

'463099' door nita92 '463099' door nita92

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

His Office

nita92

We overnachten in een klein kampje in de Wadi Rum woestijn met zijn prachtige rotswanden van graniet en zandsteen. Terwijl we op een rotspunt vol verwachting zijn van wat de zonsondergang gaat brengen, werkt onze gastheer zijn administratie nog even bij. Je zal maar zo’n kantoortuin hebben…. Er leven voornamelijk bedoeïnenstammen in het gebied met als voornaamste bron van inkomsten het toerisme .

'509299' door JMoerkens '509299' door JMoerkens

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Sandboarden in de Wad

JMoerkens

Dat de Wadi Rum betoverend mooi is om naar te kijken, zal iedereen direct van me aannemen. Je kunt de woestijn echter ook op een actievere manier beleven en ervaren. Vraag je gids een sandboard mee te nemen in de 4WD en klim op één van de rode zandduinen die je in het landschap vindt. Als je daarnaast ook nog in een woestijnkamp logeert, de zon ziet ondergaan, de sterrenhemel bewondert en op een kameel rijdt, dan heb je echt het woestijnleven ervaren.

'553140' door photofreak '553140' door photofreak

JordaniëWadi Rum

JordaniëWadi Rum

Stoffige trein

photofreak

Ooit reden er treinen naar de Wadi Rum maar tegenwoordig staat deze trein helemaal alleen en verlaten in het magische gebied. Deze heeft al jaren geen meter meer gereden. Er rijdt 2x per week een trein tussen Amman en Damascus. Deze verbinding is echter erg traag, waardoor maar weinig reizigers hier gebruik van maken. Graag even openen.