Wadi Mujib

Wadi Mujib is een vallei dat door rivierwater is uitgeslepen. Sportievelingen zitten hier goed, je kunt wandelen langs de rivier, zwemmen en watervallen beklimmen. Kortom, er is genoeg te doen. De warmwaterbronnen van Hammamat Ma'in liggen aan de rand van het natuurgebied en zijn een populaire trekpleister. Wadi Mujib ligt aan de oostelijke oever van de Dode Zee.

Informatie over Wadi Mujib

Beste foto's & tips van Wadi Mujib

'501057' door MiekeDeHaas '501057' door MiekeDeHaas

JordaniëWadi Mujib

JordaniëWadi Mujib

Uitzicht over Wadi...

MiekeDeHaas

Via de schitterende King's Highway 35 rijden we door het natuurgebied de Wadi Mujib nature Reservaat. Langs deze weg is één groot uitzichtplateau vanwaaruit je een machtige view hebt over de Wadi Mujib. Dit reservaat rondom de rivier Wadi Mujib is het laagst gelegen reservaat op aarde en een van de Jordaniës beroemdste en beschermde natuurgebieden. Wanneer je de King's Highway blijft volgen kun je het uitzichtplateau niet missen. Je kunt er makkelijk parkeren.

'500304' door MiekeDeHaas '500304' door MiekeDeHaas

JordaniëWadi Mujib

JordaniëWadi Mujib

Uitzicht over Wadi...

MiekeDeHaas

Via de weg King's Highway 35 rijd je door het prachtig natuurgebied Wadi Mujib Nature Reservaat. Dit reservaat rondom de rivier Wadi Mujib is het laagst gelegen reservaat op aarde en een van Jordaniërs beroemdste beschermde natuurgebieden. De Ironie wil dat het ook een van de meest bedreigde is. De hoeveelheid water die via de Wadi Mujib nog in de Dode Zee terechtkomt, is ernstig terug gelopen sinds de bouw van een dam. Van het water dat nog wel doorkomt wordt veel afgetapt voor de irrigatie van de landbouwgronden. Deze foto is genomen dicht bij de dam met een prachtig zicht op de verschillende bergen. In dit gebied wonen bedoeïen in tenten. Dit is hun levensstijl en zij redden zich prima, heb ik me laten vertellen. Ze zijn bijna altijd in het bezit van een auto. En zeg nu eerlijk, ze wonen wel op een unieke plaats. De foto graag even openen

'845951' door ALopezBlanco '845951' door ALopezBlanco

JordaniëWadi Mujib

JordaniëWadi Mujib

Waden door Wadi Mujib

ALopezBlanco

Ben je in voor een avontuurlijke wandeling? Niet bang om nat te worden? Loop dan de Siq trail door Wadi Mujib. Het begint gemakkelijk, hoe verder je de kloof ingaat hoe meer je tegen het watergeweld moet vechten. De kloof wordt steeds smaller, prachtig! Wij ploeteren door het water, klimmen via touwen en ladders omhoog, worden door de kracht van het wit schuimende water tegen een wand gedrukt waar we langsheen schuiven (dit was een pittig stuk!). Na 2 km eindigen we bij een waterval. We zijn nat van top tot teen! De terugweg is een stuk makkelijker. We weten waar de moeilijke stukken zijn en we hoeven niet meer tegen de kracht van het water in te gaan. Grote stukken laten we ons meedrijven in het water, dat is relaxt! De wandeling start bij het visitor center langs de Dead Sea Highway. Kosten 21 JOD (eur 25) per persoon inclusief een zwemvest (verplicht!). Voor het droog houden van je spullen kan je een waterdicht zak huren voor 15 JOD (eur 18).

Laat kaart zien