Jordanië reisblogs

Jordanie en Syrie

wkoers96 is er nu(tot 13 apr 2009) Gepost op 13 apr 091 reacties

Goed, eindelijk even tijd gemaakt om een paar woorden te typen. Inmiddels is voor de laatste dag in Jordanie al weer aangebroken. Heb nog even een paar uur te doden voor ik de ferry naar Nuweiba, Egypte neem.


Mijn 1ste blog was vanuit Damascus. Vanuit Damascus ben ik naar Hama gereisd met de bus. Beter dan bij ons! Tijdens de rit deelt het hulpje van de chauffeur snoep en water uit. Kan Arriva wat van leren! Hama zelf staat bekend om houten raderen in de rivier. Bleken niet zo heel spectaculair. Ik was ze al 2 keer voor bij gelopen met de gedachte "dat kunnen ze niet zijn, het moet vast grootser zijn". Maar dat waren ze dus wel.
Vanuit Hama een dagtrip gemaakt naar 1 van de beste bewaarde krusvaarder kastelen Crac de Chavelier en naar Apamea. Een oude romeinse stad (vergelijkbaar met Palmyra). Vervolgens met een rit door de woestijn naar Palmyra gegaan en hier rond gekeken. Zie ook mijn foto's, die leggen het beter uit dan ik met woorden kan.

Daarna Jordanie. Eerst een dagje rondkijken in Amman, de hoofdstad. Minder sfeer dan Damascus, maar verder prima. Zondag een week geleden heb ik mijn auto opgehaald, een Citroen c4. Een klasse groter dan dat ik gereseveerd had, prima dus! Hiermee ben ik vervolgens heel Jordanie heen gecrosst. De hoogtepunten waren:

- Jerash, weer een oude romeinse stad.
- Dana NP, een nationaal park waar ik een aantal hikes heb gemaakt. Ben hier nog een wolf tegengekomen. Een ervaring die ik niet gauw vergeten zal.
- Doberen in de Dode zee.
- Petra, hier 3 dagen geweest. Je kan je gewoon niet voorstellen dat mensen zoveel huizen, tempels uitgehakt hebben in het gebergte. Ook een erg mooie natuur.
- Wadi Rum, 5,5 uur door de woestijn gelopen. Zelfs mijn handen waren rood verbrand!
Aqaba, na de woestijn volgt snorkelen.

Ook waren er een paar tegenvallers. Zo heb ik een hele rit gemaakt om bij het Azraq Wetland Reserve te komen. Daar blijk dan niet veel van over te zijn. Het is nog enigzins vochtig doordat er water in wordt gepompt.
Ook waren 2 parken dicht zonder dat hierover iets stond vermeldt op de website van Wild Jordan. Erg irritant.

Al met al heb ik het prima naar mijn zin en heb ik al weer veel gezien. Nu heb ik nog zo'n 3 weken over voor het laatste land van de trip, Egypte.

Groeten maar weer

Wouter

wkoers96 Positie 13921 (0 p.) Lid sinds 09-02-2009 Foto's en tips: 55 Blogs: 2 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Damascus en Bosra
0 5
Gepost op 30 maart
Syrië Damascus

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Hallo Wouter, leuk dit tekstje van je te lezen en ik lees dat je ook naar Nuweiba afzakt.
Ik verblijf in Ghannah Lodge in een klein bedoeiens dorpje (www.ghannahlodge.net) misschien kunnen we is afspreken in de lodge.
Bovendien steun je er een project mee voor duurzame ontwikkeling, in de lodge is er een schooltje voor de bedoeiense kinderen.
Ik verblijf hier tot einde mei.

Groetjes
Heidi

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.