Petra reisblogs

Ontmoeting in Petra

dianethone was er (tot 20 apr 1999) Gepost op 20 dec 094 reacties

In 1999 was ons reisdoel Jordanie,middels een rondreis hadden we al de nodige highlights gezien en nu stond Petra op het programma.En dit voor een hele dag!
Petra is overbekend en dat is niet verwonderlijk! Reisreporters die daar geweest zijn kunnen dit beamen ,trouwens,heel Jordanie is de moeite!
Zodus,we werden gedropt voor Petra,kozen voor het paard om tot aan de siq te geraken en vandaar te voet verder!
De hele dag valt ge dan van de ene verbazing in de andere tot het tijd is om terug te gaan!Dit niet dan nadat we de 800 treden hadden beklommen ,een ritje op een dromedaris hadden gemaakt en massa's foto's hadden genomen.
Maar met spijt in het hart gingen we dan terug na nog een laatste blik op de schatkamer,zowat het meest gefotografeerde "gebouw" van de roze stad.
Terug in de siq,eventjes verder,kwamen ons twee ruiters tegemoet...ik ben paardengek ,dus bekeek ik die dieren met veel aandacht en kwam tot de vaststelling dat dit twee ongelooflijk mooie paarden waren,de ruiters moesten al niet onderdoen voor hun dieren,mij kwam het over dat het een soort militairen waren van de een of andere hoge rang.En nog wat verder kwamen ons drie vrouwen tegemoet,alledrie in het zwart gekleed maar niet gesluierd en een daarvan knikte vriendelijk een goeiedag...passerde ons...en ik zegde " was dat nu niet...??" Mijn man :" als ze het niet was dan trekt ze er danig op!!" De verdere weg bleven we denken :"was ze het of niet?" En eerst toen we de rest van het gezelschap vervoegden kregen we zekerheid : we hadden Koningin Noor ontmoet!
Naar het schijnt was dit niet zo verwonderlijk,ook de koning placht al eens op te duiken op onverwachte plaatsen en zonder veel gevolg.
Ik moet er nog bij zeggen dat Koning Hussein toen net enkele weken overleden was en het land was nog in rouw!
De reis naar Jordanie zal me lang bijblijven,en niet in het minst om de vriendelijke gereserveerdheid van de mensen daar,dit in schril kontrast met de zure opdringerigheid van b.v.de Egyptenaren,die zien je als wandelende geldbeugels!

dianethone Positie 98 (14658 p.) Lid sinds 24-10-2009 Foto's en tips: 1718 Blogs: 35 Fans: 14
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

En weer is het jouw schuld....
0 13
Gepost op 19 oktober
IJsland
IJsland ...Een hype??
4 13
Gepost op 29 september
IJsland
Externe voeding uitgevallen.
0 9
Gepost op 04 juni
Frankrijk Elzas en Lorraine

Reacties bij deze blog

Jan-Petra

Door: Jan-Petra • Geplaatst op

Wat een bijzondere ontmoeting!!
En ja, ben het helemaal met je eens, Jordanie is prachtig!

marjolijn

Door: marjolijn • Geplaatst op

een bijzonder verhaal; ik ben het met je eens: ik was 2 jaar geleden ook in egypte en nu in jordanië, mensen zijn in jordanië veel plezieriger en vriendelijker
marjolijn

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Wat een bijzondere ervaring.
Maar uh, wat was nou het mooist? De koningin, de paarden of de ruiters, haha?
Jordanie lijkt me pracxhtig, veel goeds over gehoord.

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Helemaal mee eens!!!!!!!!!!!!! Jordanie kan ik aan iedereen aanbevelen, juist om de gastvrijheid en vriendelijkheid van de mensen!!!!! En dan is het land nog schitterend!!!! Leuk verhaal!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.