Gebaande paden op de Columbus-manier: Petra, Jordanië image
Lkoedam

Gebaande paden op de Columbus-manier: Petra, Jordanië

Petra is ongetwijfeld een van de indrukwekkendste antieke steden ter wereld. De Nabateeërs, een Arabisch handelsvolk, hakten hier tempels, tombes en talloze bijgebouwen uit het steen. Het bekendste gebouw is waarschijnlijk Al-Khazneh, de Schatkamer, waarvan alleen de façade zichtbaar is en niet het interieur. Onderzoek wees onlangs uit dat het gebouw niet als tempel diende, maar als koninklijk graf.



Foto: © Ilvy Njokiktjien



Zo doet iedereen het



Het gros van de bezoekers bewandelt een kilometer lange kloof om in Petra te komen. De scheur in het gesteente is ongeveer 150 meter hoog en op sommige plekken zó smal dat het warmte, daglicht en geluid buitenhoudt. Het eerste gebouw dat opduikt is het eerdergenoemde Al-Khazneh, een magisch gezicht. Toegang tot het complex kost je € 65 per dag.



Zo doe je het op de Columbus-manier



Jij neemt een omweg, de Al-Khubtha Trail, in plaats van de weg door de kloof. Deze route voert je bovenlangs. Je kijkt dus constant vanuit een bovenperspectief op Petra. Dat geldt ook voor Al-Khazneh. De beste tijd om de trail te lopen is aan het einde van de dag, als de temperatuur daalt en de zon langzaam onder de horizon zakt. Door de huidige situatie in het Midden-Oosten blijven de toeristen weg en heb je het complex vrijwel helemaal voor jou alleen. Uit betrouwbare bron weten we dat het gebied veilig te bereizen is. Maar houd natuurlijk wel de actuele reisadviezen in de gaten. 



Meer reisinspiratie? Koop onze nieuwste editie 65 in de webshop!