langs de Jordaan

De Jordaan is een 350 kilometer lange rivier die door de landen Israël, Palestina en langs de Jordaan stroomt. De rivier wordt vaak genoemd in de Bijbel. In de evangeliën wordt beschreven dat Jezus Christus in de Jordaan werd gedoopt door Johannes de Doper. Vandaag de dag is zeventig tot negentig procent van het water bestemd voor menselijke doeleinden.

Informatie over langs de Jordaan

Beste foto's & tips van langs de Jordaan

'491704' door MiekeDeHaas '491704' door MiekeDeHaas

Jordaniëlangs de Jordaan

Jordaniëlangs de Jordaan

Trappen lopen

MiekeDeHaas

Salt, een stad ten noordwesten van Amman is erg leuk om te bezoeken. Er komen zo goed als geen toeristen. Bij binnenkomst in Salt ogen de tegen de heuvel geplakte witte huisjes en minaretten direct pittoresk. In Salt heb je nauwe en heel veel oplopende en dalende straatjes. Je loopt langs winkkeltjes, 19de-eeuwse huizen, pleintjes en een groentemarkt. Een deel van de soek is gerestaureerd. De kleine onderkomens van de handelaren in deze soek hebben typische houten deuren. Een stadje wat je zeker zou moeten gaan bezoeken. Dit is makkelijk vanuit de stad Amman te doen, 30 km.

'185647' door herman m '185647' door herman m

Jordaniëlangs de Jordaan

Jordaniëlangs de Jordaan

Mount Nebo

herman m

Op de Mount Nebo (of Jebel Naba) zou de 120-jarige Mozes zijn gestorven nadat God hem het Beloofde Land Moab had laten zien. Vanaf deze 800 m hoge berg is sprake van een prachtig uitzicht op de Jordaanvalei (een groene vlakte temidden van zand en rotsen), de rivier de Jordaan, de Dode zee en de steden Jericho en Jeruzalem.

'495245' door MiekeDeHaas '495245' door MiekeDeHaas

Jordaniëlangs de Jordaan

Jordaniëlangs de Jordaan

Groenteverkoop in Sal

MiekeDeHaas

Deze vrouw troffen we aan in het stadje Salt. Het is een idyllisch stadje. In het oude historische gedeelte worden veel groenten verkocht door vrouwen. Opvallend vond ik haar tatoeage in haar gezicht (3 punten en een streep op haar kin). Dit is kenmerkend voor het Berbvolk, oorspronkelijke bewoners van het Marokkaanse Rif- en Atlasgebergte. A.d.h. van de tatoeages kon je zien van welke stam of uit welke streek men kwam. Tatoeages passen niet in de islamitische visie. Het wordt gezien als verminking van het lichaam, doordat er wonden op het lichaam moeten worden aangebracht. In de vergroting zie je de tatoeage beter. Ze vond het prima dat ik een foto van haar nam. Terwijl vrouwen in Jordanië niet op de foto willen. Ik vermoed dat zij van oorsprong toch uit Marokko komt.

Laat kaart zien