Jerash visum

Als je op reis gaat naar Jerash, is het belangrijk om vooraf te checken of je een visum Jerash nodig hebt. Het is hierbij belangrijk of je op zakenreis of op vakantie gaat, want een toeristenvisum voor Jerash heeft andere voorwaarden dan een zakenvisum. Hieronder kan je controleren of je visumplichtig voor Jerash bent. Hierbij is het van belang of je eenmalig de grens met Jerash overgaat of vaker; in dat geval kan een double entry visa Jerash gunstiger zijn, omdat het soms moeilijk is om je visum te verlengen. Een toeristenvisum is vaak 30 dagen tot 3 maanden geldig, maar dat kan per land verschillen. Eigenlijk zijn er altijd drie opties: of je hebt geen visum nodig, of je kan het visum aan de grens kopen (visa on arrival op het vliegveld) of je moet je visum voor vertrek al geregeld hebben. Deze moet je in dat geval al tonen bij het inchecken. Bij een visa on arrival, kan je die ook al voor vertrek hier regelen zodat je op het vliegveld niet in de rij hoeft te staan.

Informatie over Jerash

Beste foto's & tips van Jerash

'500846' door JMoerkens '500846' door JMoerkens

JordaniëJerash

JordaniëJerash

De Eenzame Toeschouwe

JMoerkens

Één van de interessantste archeologische sites die ik bezocht heb vond ik Jerash in Jordanië. Naast de moderne stad liggen nog altijd de opgravingen van de antieke stad Gerasa. Talrijke monumenten zijn te bewonderen tijdens een wandeling door de straten van weleer. Het is hier niet heel moeilijk om je voor te stellen hoe imposant het er ooit uitgezien moet hebben. Op de foto zie je het prachtige noordelijke theater van Jerash. Pas in 1982 is men begonnen met de grootscheepse opgravingen van dit markante bouwwerk, dat plaats biedt aan maar liefst 2.000 toeschouwers. Toen ik er was zat er slechts één.... Dit is tekenend voor het toerisme naar Jordanië. Ik schreef al eens de tip "Bezoek Jordanië NU!", waarin ik een pleidooi hield om ondanks de situatie in Syrië, Jordanië niet links te laten liggen als reisbestemming. Het land heeft zoveel moois te bieden, en juist nu heb je (zoals je op de foto ziet) veel plekken bijna voor jezelf.

'408608' door REvanSlooten '408608' door REvanSlooten

JordaniëJerash

JordaniëJerash

Triomfboog van...Hadr

REvanSlooten

Een wandeling door Jerash begin je aan de triomfboog van Hadrianus. De poort waarvan beweerd wordt dat hij opgetrokken is ter gelegenheid van het bezoek van keizer Hadrianus aan de stad in 129-130 na Chr. is 25 meter hoog en bijzonder goed bewaard gebleven. Wat overigens geldt voor meerdere opgravingen in Jerash!

'400775' door Regien '400775' door Regien

JordaniëJerash

JordaniëJerash

Chariot Race

Regien

Jerash wordt beschouwd als één van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Het is een prachtig ruïne-complex, waar je heerlijk overheen kan dwalen. (Tip: neem voldoende water mee!) Twee keer per dag wordt in de arena een Romeinse show gegeven waarvan de chariot race wel het indrukwekkendste spektakel is. Je waant je er op de set van Ben Hur!

Laat kaart zien