Jerash beste reistijd

Het weer in Jerash

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Jerash te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Jerash? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Jerash

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Jerash:De beste reistijd voor Jerash is maart t/m mei, oktober en november. Het voor- en najaar bieden het beste weer voor een bezoek aan Jerash. Je vermijdt de verstikkende hitte van de zomer en de zware koffer vol wintertruien voor december en januari.

Reisadvies
Voor Jerash geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
25 mei Onafhankelijkheidsdag, 9 juni Viering Troonbestijging Koning Abdullah, 14 november Herdenkingsdag Koning Hoessein.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Jerash

Beste foto's & tips van Jerash

'500846' door JMoerkens '500846' door JMoerkens

JordaniëJerash

JordaniëJerash

De Eenzame Toeschouwe

JMoerkens

Één van de interessantste archeologische sites die ik bezocht heb vond ik Jerash in Jordanië. Naast de moderne stad liggen nog altijd de opgravingen van de antieke stad Gerasa. Talrijke monumenten zijn te bewonderen tijdens een wandeling door de straten van weleer. Het is hier niet heel moeilijk om je voor te stellen hoe imposant het er ooit uitgezien moet hebben. Op de foto zie je het prachtige noordelijke theater van Jerash. Pas in 1982 is men begonnen met de grootscheepse opgravingen van dit markante bouwwerk, dat plaats biedt aan maar liefst 2.000 toeschouwers. Toen ik er was zat er slechts één.... Dit is tekenend voor het toerisme naar Jordanië. Ik schreef al eens de tip "Bezoek Jordanië NU!", waarin ik een pleidooi hield om ondanks de situatie in Syrië, Jordanië niet links te laten liggen als reisbestemming. Het land heeft zoveel moois te bieden, en juist nu heb je (zoals je op de foto ziet) veel plekken bijna voor jezelf.

'408608' door REvanSlooten '408608' door REvanSlooten

JordaniëJerash

JordaniëJerash

Triomfboog van...Hadr

REvanSlooten

Een wandeling door Jerash begin je aan de triomfboog van Hadrianus. De poort waarvan beweerd wordt dat hij opgetrokken is ter gelegenheid van het bezoek van keizer Hadrianus aan de stad in 129-130 na Chr. is 25 meter hoog en bijzonder goed bewaard gebleven. Wat overigens geldt voor meerdere opgravingen in Jerash!

'400775' door Regien '400775' door Regien

JordaniëJerash

JordaniëJerash

Chariot Race

Regien

Jerash wordt beschouwd als één van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Het is een prachtig ruïne-complex, waar je heerlijk overheen kan dwalen. (Tip: neem voldoende water mee!) Twee keer per dag wordt in de arena een Romeinse show gegeven waarvan de chariot race wel het indrukwekkendste spektakel is. Je waant je er op de set van Ben Hur!

Laat kaart zien