Jordanië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nep-koraalrif in de Rode Zee

Gepubliceerd: 15 okt 2007
0

Israël en Jordanië hebben een nep-koraalrif laten maken in de Rode Zee, waar nieuwsgierige vissen en duikers op af moeten komen. De landen zien het als oplossing voor de grootschalige vervuiling door schepen en vernieling door onervaren duikers van het koraalrif in de Rode Zee.

De Rode Zee is een enorm populaire duikbestemming, maar zoals overal ter wereld, worden ook hier de riffen ernstig bedreigd. Boten zijn onder meer boosdoeners doordat ze voor anker gaan op plekken met kwetsbare riffen. Ook onervaren duikers kunnen schade veroorzaken. Israël en Jordanië hebben de handen in één geslagen en een nep-koraalrif op de boden van de Rode Zee laten zakken. Op zich is er niets aantrekkelijks aan deze grote cementblokken, maar vissen denken hier anders over. Al meer dan twintig nieuwsgierige soorten zwemmen er rond. De vissen op hun beurt trekken weer duikers aan.

Het koraalrif in de Rode Zee is ongeveer 500 jaar oud en 793 kilometer lang. Het is na het Australische Great Barrier Reef het grootste koraalrif ter wereld.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Jordanië artikelen
Reisnieuws
Gebaande paden op de Columbus-manier: Petra, Jordanië

10 mei 2017, Petra is ongetwijfeld een van de indrukwekkendste antieke steden ter wereld. De Nabateeërs, een Arabisch handelsvolk, hakten hier tempels, tombes en talloze bijgebouwen uit het steen. Het bekendste gebouw is waarschijnlijk Al-Khazneh, de Schatkam...

0
Interview
2. Ambassadeur De Haas tipt 10 fotogenieke landschappen

13 okt 2016, Mieke de Haas is al drie jaar lid van de Columbus Reisreporter community. In 2014 werd ze reisreporter van het jaar en sleepte daarmee de titel als ambassadeur voor Columbus in de wacht. Het fotograferen van landschappen heeft vooral haar belangst...

13
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.