Jordanië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Recordaantal bezoekers Petra

Gepubliceerd: 24 okt 2008
0

Sinds het Jordaanse Petra op de lijst van zeven wereldwonderen staat, hebben een half miljoen mensen de ruïnes bezocht. Er zijn nieuwe maatregelen aangekondigd om de toeristische voorzieningen te verbeteren.

Half miljoen bezoekers
Ruim een half miljoen mensen bezochten de eerste helft van dit jaar de ruïnes van de oude woestijnstad Petra. Vanuit Nederland is het aantal mensen dat Petra heeft bezocht gestegen met 37 procent ten opzichte van vorig jaar.

Veranderingen
De beheerders van Petra hebben intussen maatregelen aangekondigd om het sterk groeiende toerisme in goede banen te leiden. Er komen onder andere nieuwe wegwijzers met verschillende wandelroutes en een website met relevante reisinformatie in het Arabisch en Engels.

Wereldwonder Petra
Petra ligt in een nauwe woestijnkloof en is een ware cultuurschat. De ‘Siq’ is een kilometer lange, reusachtige scheur in het plaatselijke rotslandschap en vormt de dramatische toegang tot honderden graftombes en tempels. De Nabateeërs, de oorspronkelijke bewoners van Petra, hakten deze grotendeels uit de rozerode rotswanden.

www.visitjordan.com

Foto: Petra, door biancavanderwerf.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Jordanië artikelen
Reisnieuws
Gebaande paden op de Columbus-manier: Petra, Jordanië

10 mei 2017, Petra is ongetwijfeld een van de indrukwekkendste antieke steden ter wereld. De Nabateeërs, een Arabisch handelsvolk, hakten hier tempels, tombes en talloze bijgebouwen uit het steen. Het bekendste gebouw is waarschijnlijk Al-Khazneh, de Schatkam...

0
Interview
2. Ambassadeur De Haas tipt 10 fotogenieke landschappen

13 okt 2016, Mieke de Haas is al drie jaar lid van de Columbus Reisreporter community. In 2014 werd ze reisreporter van het jaar en sleepte daarmee de titel als ambassadeur voor Columbus in de wacht. Het fotograferen van landschappen heeft vooral haar belangst...

13
Reisnieuws
Deze reiservaringen moet je meemaken voordat ze weg zijn

18 aug 2016, Een ding is zeker, het leven staat nooit stil. Alles lijkt mogelijk! Als reiziger moet je alle kansen grijpen en in het moment leven. De volgende 10 reiservaringen en activiteiten kun je echt niet missen, nog even en ze zijn er niet meer.

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.