Amman

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Amman image

voorheen Philadelphia

Amman
Jordanië
Marjolijn

voorheen Philadelphia

Na drie overnachtingen in Amman en uitstapjes buiten de stad, wordt het langzamerhand tijd Amman eens beter te bekijken. Jordanië is pas na de Tweede Wereldoorlog ontstaan als land, en pas onder koning Hoessein hebben de nomadische Bedoeïenen zich gesettled en is de verstedelijking op gang gekomen. Heel interessant vind ik Amman, voorheen Philadelphia in de Romeinse tijd, dan ook niet. De stad strekt zich uit over een groot, toenemend, aantal heuvels, die bebouwd zijn met huizen, bekleed met lichte zandsteen.
Vanaf de citadel heb je een mooi uitzicht over de stad. Hier is ook het Archeologisch Museum, een ouderwets, wat rommelig museum. De voorwerpen zijn wel chronologisch uitgestald. Er zijn enkele Dode Zee- schriftrollen te zien. Aandoenlijk vind ik het kinderskelet in een vaas. Eerder zag ik dit al eens op Malta.
In de buurt van het Romeinse theater zoek ik even een koffiekraampje op en heb direct een leuk gesprekje met de koffieverkoper. Tot besluit een bezoek aan de King Abdullah Moskee, waar ik me in een zwarte djellaba moet hijsen.

Foto's

9d4fd.jpg
9d4fd.jpg
Marjolijn
328de.jpg
328de.jpg
Marjolijn
eb046.jpg
eb046.jpg
Marjolijn