Amman reisblogs

voorheen Philadelphia

marjolijn was er (tot 07 nov 2015) Gepost op 31 dec 091 reacties

Na drie overnachtingen in Amman en uitstapjes buiten de stad, wordt het langzamerhand tijd Amman eens beter te bekijken. Jordanië is pas na de Tweede Wereldoorlog ontstaan als land, en pas onder koning Hoessein hebben de nomadische Bedoeïenen zich gesettled en is de verstedelijking op gang gekomen. Heel interessant vind ik Amman, voorheen Philadelphia in de Romeinse tijd, dan ook niet. De stad strekt zich uit over een groot, toenemend, aantal heuvels, die bebouwd zijn met huizen, bekleed met lichte zandsteen.
Vanaf de citadel heb je een mooi uitzicht over de stad. Hier is ook het Archeologisch Museum, een ouderwets, wat rommelig museum. De voorwerpen zijn wel chronologisch uitgestald. Er zijn enkele Dode Zee- schriftrollen te zien. Aandoenlijk vind ik het kinderskelet in een vaas. Eerder zag ik dit al eens op Malta.
In de buurt van het Romeinse theater zoek ik even een koffiekraampje op en heb direct een leuk gesprekje met de koffieverkoper. Tot besluit een bezoek aan de King Abdullah Moskee, waar ik me in een zwarte djellaba moet hijsen.

marjolijn Positie 62 (28733 p.) Lid sinds 18-01-2008 Foto's en tips: 1084 Blogs: 36 Fans: 2

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
de citadel in Amman
blogfoto nr. 2
archeologisch museum
blogfoto nr. 3
koffiekraampje Amman
blogfoto nr. 4
tapijt King Abdullah moskee
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

A Coruña, een roman als gids
8 2
Gepost op 21 mei
Spanje Galicia
Op de fiets in Nha Trang
4 3
Gepost op 17 maart
Vietnam Zuid Vietnam

Reacties bij deze blog

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Dat uitzicht vanaf het citadel is werkelijk schitterend.
Wij zijn ook naar de moskee geweest en aangezien ik erg lang ben (1.93m) voor een vrouw, paste ik de djellaba niet..... Dat ding kwam tot net over m'n knieen en halverwege m'n armen, maar leverde hilarische foto's op. Maar ik mocht als nog naar binnen. Mooi was het daar he?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.