Akaba reisblogs

Jordanie 7 Akaba

renie was er (tot 08 mei 2008) Gepost op 17 nov 100 reacties

Vandaag hebben we een rustig dagje gepland. We laten ons met een busje vervoeren naar het Royal Jordanian Diving Center, ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Aqaba. We passeren het strand waar we gisteren waren. Het is er nu heel erg druk, omdat het vandaag een vrije dag is.
Ons strand is echt voor toeristen. We komen de dag zwemmend en lezend door en worden om 17 uur weer teruggebracht met een grote bus.
We gaan nog even de stad in en lopen langs het strand richting visrestaurantje [op een boot] waar we onze laatste gezamenlijke etentje hebben. Langs de kustlijn krioelt het van de mensen en verkoopkraampjes. Je kunt er op een paard rijden en roze zoetigheid kopen. Er wordt aan waterpijpen gelurkt en we passeren een groep mannen die op een rij naast elkaar staan en samen bidden. Tussen strand en weg liggen bedjes kruiden die keurig onderhouden worden. Er is zelfs een irrigatiesysteem.
Als we 's avonds laat dezelfde route terug lopen is het er nog even druk. Mensen hebben stoeltjes in het water gezet en overal spelen nog kinderen. Ze gaan blijkbaar nog lang niet naar bed. Wij gaan onze tas inpakken, want morgen is onze laatste dag.

renie Positie 1248 (100 p.) Lid sinds 15-03-2008 Foto's en tips: 622 Blogs: 51 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vraag over documenteren van je foto's
0 5
Gepost op 20 april
Nederland Noord Holland
Syrie 6 Palmyra
0 1
Gepost op 25 november
Syrië Noord Syrië
Syrie 5 Aleppo
0 0
Gepost op 23 november
Syrië Noord Syrië

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.