Akaba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Akaba image

Akaba

Akaba
Jordanië
Renie

Jordanie 7 Akaba

Vandaag hebben we een rustig dagje gepland. We laten ons met een busje vervoeren naar het Royal Jordanian Diving Center, ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Aqaba. We passeren het strand waar we gisteren waren. Het is er nu heel erg druk, omdat het vandaag een vrije dag is.
Ons strand is echt voor toeristen. We komen de dag zwemmend en lezend door en worden om 17 uur weer teruggebracht met een grote bus.
We gaan nog even de stad in en lopen langs het strand richting visrestaurantje [op een boot] waar we onze laatste gezamenlijke etentje hebben. Langs de kustlijn krioelt het van de mensen en verkoopkraampjes. Je kunt er op een paard rijden en roze zoetigheid kopen. Er wordt aan waterpijpen gelurkt en we passeren een groep mannen die op een rij naast elkaar staan en samen bidden. Tussen strand en weg liggen bedjes kruiden die keurig onderhouden worden. Er is zelfs een irrigatiesysteem.
Als we 's avonds laat dezelfde route terug lopen is het er nog even druk. Mensen hebben stoeltjes in het water gezet en overal spelen nog kinderen. Ze gaan blijkbaar nog lang niet naar bed. Wij gaan onze tas inpakken, want morgen is onze laatste dag.