Akaba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Akaba image

Akaba

Akaba
Jordanië
Renie

Jordanie 6 Akaba

Vandaag hebben we een boottocht gemaakt met 2 glasbootjes. Het water is glashelder. Eerst varen we langs een industriegebied waar o.a. fosfaat wordt verwerkt. Ook de ferry naar Egypte ligt hier. Dan wordt het interessant: we varen over prachtige koralen in allerlei vormen. Voor de kust ligt een gezonken schip. Het schijnt hier een snorkel- en duikersparadijs te zijn. Tussen de middag gaan we aan land bij een strandgedeelte ten zuiden van Aqaba. Het is een openbaar strand, mooi aangelegd met parasols en bankjes. De mannen van de boot verzorgen onze lunch. Er wordt weer een rieten mat uitgerold.
Er worden 2 grote ronde bakblikken met vis en kip, salade en brood op gezet en we krijgen allemaal een heerlijk bordje eten. Daarna nog even de zee in.
De koralen liggen een paar meter van het strand. Af en toe springt er een school heel kleine visjes boven het water uit.
’s Avonds gaan we met een paar mensen naar een moskee. We mogen er alleen in als we helemaal bedekt zijn. We trekken onze lange zwarte jurken met bijpassende hoofddoek aan. Het is de enige keer dat we het echt warm hadden.
Daarna nog even naar het leuke kralenwinkeltje waar we gisteren ook waren om onze slag te slaan. We gaan Libanees eten. Het eten kent weinig variatie maar is wel heel lekker.
Na afloop nog even naar het centrum, waar we in een supermarkt belanden. Mengsels van zaden liggen in grote bakken en worden ter plekke gemalen nadat je er eerst aan geroken hebt.
Het was een lange maar heel gezellige dag