Jemen stekker

Jemen – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Jemen, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Jemen gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Jemen gebruikt kunnen worden zijn : Type A, D en G
Stekker A
Stekker D
Stekker G

Informatie over Jemen

'175252' door HenriBrands '175252' door HenriBrands

JemenNoordwest Jemen

JemenNoordwest Jemen

Kinderkopjes,

Nieuwsgierige "Kinderkopjes" ergens in een huis in Amran. Ingescand negatief van Pentax 645 met 3,5/150 mm. (Nikon Coolscan 9000)

'243404' door dereizigers '243404' door dereizigers

JemenSanaa

JemenSanaa

Eyes without a face

In het begin is het erg vreemd, maar je raakt snel gewend aan gesluierde gezichten. Ook het herkennen van vrouwen is niet zo moeilijk als het lijkt: je merkt dat je heel snel op de ogen richt. Voor het fotograferen van vrouwen in Islamitische landen is vaak toestemming van de man nodig. In dit geval was de vrouw alleen en maakte ze er geen enkel probleem van. Die kans liet ik niet onbenut…

'291834' door fischerboxtel '291834' door fischerboxtel

JemenSana'a omgeving

JemenSana'a omgeving

Sahel. Loop met het..

Zoals je ziet is Kahel een prachtig voorbeeld van een bergdorpje die je overal ziet tijdens een trekking door de Haraz mountains. Je zult wel flink op en af moeten en bij mensen thuis moeten slapen. Maar dat maakt het alleen des te leuker. Tip : Zo ongeveer op 3 uurtjes van Sana'a vandaan met een taxie ( kost iets van 25 euro ) kom je uit bij Al Hajjara. Daar kun je overnachten. Vanaf daar kun je wel ergens een gids regelen voor een trekking naar de al die andere dorpjes in de bergen. Allemaal gebouwd op rotsen ter bescherming van aanvallen. Maar dat is verleden tijd. Wij hebben bij mensen thuis overnacht. In jemen voelt iedereen zich verplicht gastvrij te zijn.

Bekijk alle Jemen foto's en tips