Sanaa reisblogs

Wonen in een museum

esthervanderham was er (tot 16 okt 2008) Gepost op 16 okt 084 reacties

wonen in Sana'a (08-06-2006)
Mijn appartement is gelegen in een typisch Jemenitisch toren in het midden van “al madiena kadiema”, de oude stad. De huizen hier zijn al meer dan 500 jaar oud en dit deel van de stad staat op de wereld erfgoed lijst van de UNESCO. Ik woon voor 3 maanden in een groot museum.
Maar goed, mijn appartement: om er te komen moet je eerst een heleboel trappen op. De treden ervan zijn vrij omgelijk en sommige zo hoog als mijn knieën. De tocht naar boven wordt bemoeilijkt omdat het plafond op verschillende plaatsen wat ver naar beneden komt zodat je en moet bukken terwijl je een hele grote stap moet nemen. Gelukkig wordt de gang verlicht met allerlei gekleurde lampjes.
Eenmaal boven kom je bij een houten deur met een sleutel die doet denken aan die van een schatkamer uit een sprookje zo groot als die is. Achter de deur is mijn kamer welke is bedekt allerlei kussens en een groot matras, mijn bed. Er zijn gelukkig ook een tafel en een superkitscherige laden kast. Onder het hoge plafond kleuren de grote ramen mijn kamer met geel, groen, blauw en rood afhankelijk van de stand van de zon. Als ik uit een van de vele ramen naar beneden kijk heb ik zo zicht op de winkeltjes of de minaret van de moskee die mij om een uur of 3 en 6 ’s nachts wakker zingt.

De douche en toilet zijn een verhaal apart: Op de gang is er een andere deur van ongeveer 1.50m hoog waarachter mijn eigen hammam zich bevindt. Nu heb ik niet vaak dat ik mij groot voel maar hier ontkom ik er dus niet aan. Het is heel klein, het toilet staat los en de douche is koud maar het uitzicht over de oude stad is geweldig en het plafond is van riet zodat ik steeds een beetje een strandgevoel ervaar.

esthervanderham Positie 6168 (0 p.) Lid sinds 28-07-2008 Foto's en tips: 97 Blogs: 12 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Marhaban
0 3
Gepost op 14 januari
Libanon Beiroet
Toeristisch
2 0
Gepost op 04 november
Egypte Cairo
Welcome to London!
0 0
Gepost op 04 november
Groot-Brittannië Londen

Reacties bij deze blog

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Wow wat een verhaal, het lijkt wel een spannend sprookje! wat bijzonder om daar een tijdje te wonen. Het lijkt me dat je niet zomaar even op en neer loopt als je iets vergeten ben ;-) Ben je aan het studeren of zit er nog een spannender verhaal achter dat je daar voor 3 maanden woont.
Groeten Mireille

vlinder

Door: vlinder • Geplaatst op

wauw, dat klinkt echt bijzonder! waarom woon je eigenlijk in Jemen? voor je studie ofzo?

Soja

Door: Soja • Geplaatst op

Hallo,
Dat klingt super interessant, is zeker een speziale ervaring om daar te wonen. Gewoon van genieten. Soja

pdanielse

Door: pdanielse • Geplaatst op

Leuk zeg, je hebt vast heel erg naar je zin, gaaf hoor in Jemen

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.