Jemen

Fotograferen in Yemen

Over het algemeen is fotograferen in Yemen niet moeilijk: het is een enorm fotogeniek land. De mannen in de souq gaan graag op de foto….
Echter, het fotograferen van vrouwen is bijna onmogelijk. Dit heeft alles te maken met het geloof en dient dus gerespecteerd te worden.
Wanneer je een vrouw wilt fotograferen doe dat dan vooral niet stiekem, ondanks dat het zo lastig is! Vraag altijd toestemming! Onze ervaring is dat er altijd wel kinderen of mannen in de buurt zijn die jou onopgemerkt in de gaten houden. Wanneer je dan toch probeert een vrouw te fotograferen vliegen de stenen je letterlijk om de oren! En aangezien er nauwelijks verharde wegen zijn in Yemen is er meer dan voldoende munitie!
Iemand uit ons reisgezelschap probeerde stiekem vrouwen te fotograferen en moest dit bekopen met een door stenen beschadigde neus.
Wees dus gewaarschuwd!
0
2

Info over deze tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
17
Geplaatst op
06 May 2009
Land
Categorie
Algemene tip
Laat kaart zien
 

2 reactie(s) bij "Fotograferen in Yemen"

  • profile image comment

    ... tenzij je zelf vrouw bent dan, want dan wordt het fotograferen van Jemenitische vrouwen een stuk makkelijker. Tenminste, toen ik er 3 jaar geleden was, viel het mij op dat er regelmatig vrouwen zelf op mij en mijn 2 vrouwelijke reisgenoten afstapten en ZELF vroegen of ze op de foto mochten (om het dan vervolgens via het venstertje van de camera terug te kunnen zien). Ook hebben we een paar keer meegemaakt dat trotse vaders of echtgenoten samen met hun dochters/echtgenote op de foto wilden. Dat leverde allemaal op zich meestal niet de meest bijzondere foto's op, maar wel weer leuke contact momentjes en ik vond het zelf verrassend want had absoluut niet verwacht dat een zwaar gesluierde vrouw op de foto zou willen. Verder totaal mee eens om niet stiekem te fotograferen, maar eerlijk gezegd geldt dat overal. Ik zou het zelf ook wat respectloos ervaren als ik merkte dat iemand mij stiekem op de foto probeerde te zetten.

    Door pinkdisguise • geplaatst op 2009-06-16 16:09:06
  • profile image comment

    Nuttige tip!!!

    Door indi • geplaatst op 2009-05-06 10:29:41

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.