Danger: de 10 gevaarlijkste plekken op aarde image
Marieke2802

Danger: de 10 gevaarlijkste plekken op aarde

Laat je niet verleiden door de schoonheid van sommige bestemmingen! Schoonheid en levensgevaar gaan op sommige plekken hand in hand. Zoals op deze verraderlijke terreinen.

 Op het randje... (Foto: Columbus Reisreporter TLalieu)



1. Devil’s pool, Zambia



De Devil’s pool is een natuurlijk zwembad dat wordt gevormd door de prachtige Victoria waterval. Deze waterval ligt op de grens van Zambia en Zimbabwe en is maar liefst 100 meter hoog. Ben je een echte durfal? Probeer dan eens op de rand van de klif te balanceren.



2. Triftbrücke, Zwitserland



De Triftbrücke is een spannende hangbrug in de Zwitserse Alpen. De brug is 170 meter lang. Ook is het één van de hoogste bruggen ter wereld. Vooral voor mensen met hoogtevrees is de oversteek van deze brug een absolute uitdaging om angsten te overwinnen. Probeer rustig te blijven ademen zodat je de overkant haalt.



3. Socotra, Jemen



Het intrigerende Socotra (Foto: Columbus Reisreporter medendorpa)



Socotra is een kleine archipel in de Indische Oceaan, 350 km ten zuiden van Jemen. Op deze plek hebben diverse terroristische organisaties zoals de al-Qaeda hun basis. Toch laten toeristen zich niet tegenhouden om Socotra te bezoeken. Haar geografische isolatie zorgt namelijk voor een unieke flora en fauna. Mocht je dit ook willen zien, wees dan alert op de mogelijke gevaren…



4. Jalisco, Mexico



Mexico wordt steeds populairder onder reizigers vanwege de fameuze cultuur en natuur en de staat Jalisco om de prachtige turquoise wateren. Maar het is tegelijkertijd ook de bakermat van de Mexicaanse illegale drugshandel. De criminaliteit en drugsoorlog is hier enorm waardoor menig reiziger hier gevaar loopt.



5. Mount Everest, Nepal





De vredige kant van de Mount Everest...(Foto: Columbus Reisreporter jamievanommering)



De beklimming van deze besneeuwde bergtop in Nepal is populair onder fanatieke en ervaren klimmers. De berg is 8848 meter hoog. Tijdens de tocht is er misstap- en uitglijgevaar, maar ook hoogteziekte en bizarre weersomstandigheden kunnen je de kop kosten. Sinds de eerste beklimming in 1953 zijn er al 250 mensen gestorven tijdens hun poging om de top te bereiken.



6. De berg Merapi, Indonesië



De berg Merapi is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. In 2006 vond de laatste uitbarsting plaats. Er wonen nog steeds mensen in de dorpen rondom de vulkaan, maar het is zeker niet de veiligste plek om te wonen. Er is altijd kans op een volgende uitbarsting. Dat is puur een kwestie van tijd…



7. Trolltunga, Noorwegen





De valhoogte kan elke avonturier een hartverzakking bezorgen (Foto: Columbus Reisreporter mvandijk2)



De Trolltunga is een unieke en populaire bestemming voor het maken van fantastische foto’s. De steenformatie bevindt zich 350 meter boven het Ringedalsvannet in Noorwegen. Vanaf dit punt heb je een geweldig uitzicht, maar wees ook voorzichtig! 



8. Danakil, Ethiopië



Danakil is de kurkdroge, zoute en gloeiendhete woestijn in Ethiopië. Er is geen kans van overleven op deze plek zonder meegenomen reserve watertanks. Toch zijn de kleurrijke woestijn en oneindige vergezichten een trigger voor reizigers.



9. De Death Road, Bolivia



Kantje boord (Foto: Columbus Reisreporter graaf)



De naam van deze weg is zeker geen toeval. Het is één van de gevaarlijkste wegen ter wereld die loopt door de Andes. Op ‘de weg van de dood’ komen jaarlijks honderden motorrijders en automobilisten om het leven. Vooral de smalle doorgangen en steile afgronden zonder vangrails maken dit een levensgevaarlijke rit.



10. De berg Hua Shan, China



Het wandelpad op de berg Hua Shan in China is een van de gevaarlijkste ter wereld. Tijdens deze tocht kom je over simpele en soms zelfs loszittende planken op extreme hoogte. Op sommige plekken kan je je zelfs alleen vasthouden aan een ketting of ijzeren staaf. Het dodenaantal van deze tocht is bizar. Daartegenover staat wel dat de omgeving en het uitzicht adembenemend mooi zijn. Ben jij een echte waaghals dan is dit een fantastische kans.