Tokio reisblogs

Meevaller

ingevalk was er (tot 25 feb 2008) Gepost op 30 mrt 091 reacties

Ik was in de veronderstelling dat het toch wel dik elf uur vliegen zou zijn, maar in het vliegtuig bleek al snel dat de verwachting was dat we in 10uur en 10minuten in Tokyo zouden aankomen. Ook hadden we lang de hoop dat de stoel naast ons op het rijtje van drie leeg zou blijven, maar die Jappies zijn gewoon niet zo snel met boarden want vlak voor vertrek stroomde het vliegtuig tot nok toe vol.
Al snel pakten we de laptop erbij en zijn we eerst wat spelletjes gaan doen en later Pirates of te Carribean gaan kijken, want op het schermpje dat in het pad hing kregen we zere nek en de film die getoond werd kenden we al (klinken we al als echte snobs?).
Maar ook tien uur is nog best lang en op een gegeven moment heb je elke houding wel gehad, maar als je denkt nu ben ik er klaar mee komt er gelukkig in beeld dat het nog maar anderhalfuur vliegen is en op 10uur is dat echt nog maar een kippestukkie.
Op de luchthaven gaat het geordend en snel; foto en vingerafdruk werd genomen en we worden stuurs opgenomen bij de douane; echt niks aan te geven?
In de hal gaan we op zoek naar de makkelijkste manier om in de stad te komen (Tokyo is nog zo’n 60km van de luchthaven). In de boekjes wordt de bus aangeraden en de counter kan niet missen. Wee laten zien (nee er wordt nauwelijks gesproken, want het meisje van de tourist information spreekt nauwelijks engels) welk hotel we hebben en gedecideerd wijst ze ons de halte waar wij van de bus kunnen. Ook wordt duidelijk dat we nog drie minuten hebben voor de bus gaat. Oei, sprintje met de koffers door de ontvangsthal! Stel je er niet te veel bij voor, want binnen twee minuten zijn wij de bushalte en worden de koffers netjes opgeborgen en wij de bus ingemaand. De reis voor ons kan weer verder.
We hadden van de piloot al gehoord dat het prima weer was, maar dat bleek nu overduidelijk. Blauw, zonnig en winterswarm! De dikke truien en de winterjas zijn iets teveel van het goede. Na een poosje krijgen we de stad in zicht en een wirwar aan (snel)wegen, stadsringen en mega hoge gebouwen doemt op. Ok Tokyo!!

Bij onze halte pakken we weer een taxi die het adres in de tomtom intikt en wegzoeft. Echt zoeft, want volgens bij zijn het electrowagens; je hoort ze gewoon niet. En keurig voor de deur worden we afgezet. Dat ziet er best aardig uit van de buitenkant. Binnen wachten een iets onaangename verrassing. We kunnen de bagage wel inchecken, maar we kunnen de kamer pas om 15.00u op. Het is nu 12.15!!! en dus staan we met onze grote rugzakken en duffe kop in 10minuten weer op straat. We zijn maar een stuk gaan lopen en al snel bleek dat ons hotel 3 straten van DE hoofdstraat van Tokyo ligt; de Champs Elysee van de stad. Warenhuis na winkelblok en het ene dure merk naast het andere. Ja we zitten hier goed. Vandaag bleek ook een autoloze dag te zijn op die straat, dus iedereen liep heerlijk over de grote brede weg en her en der waren bankjes en terrasjes neergezet. We zijn ergens gaan zitten en hebben alles eens even gadegeslagen. Ik had gedacht dat de mondkapjes a la Michael Jackson nu toch wel over waren, maar je ziet ze nog bijzonder veel, terwijl de stad en lucht toch bijzonder schoon overkomen. Om 14.00u gaan we toch nog even informeren bij de balie. En gelukkig de kamer is klaar en de koffers zijn al neergezet. Lekker douchen en dan toch even naar bed.

ingevalk Positie 6146 (0 p.) Lid sinds 15-10-2007 Foto's en tips: 30 Blogs: 24 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Tokyo by night; Ginzastreet
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

griep attack
3 0
Gepost op 31 maart
Indonesië Bali
Ubud
3 1
Gepost op 31 maart
Indonesië Bali
Paradijs
2 0
Gepost op 31 maart
Indonesië Bali

Reacties bij deze blog

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Leuk verhaal! Leest prettig!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.