Tokio reisblogs

Anders dan anders

Judith was er (tot 18 okt 2008) Gepost op 06 jan 090 reacties

We hadden de wekker gezet om 6 uur 's morgens omdat we naar de vismarkt wilden met in ons achterhoofd dat we die wekker toch niet nodig zouden hebben maar dus toch!

De vismarkt was fantastisch, 3 meter lange tonijn (alsof het bommen uit WO II waren, zo groot) en zelfs kuit van de zalm lag er (zonder de zalm) en de specialeit van Japan; ingewanden aan een satestokje, lekker voor op de BBQ.

Toen een boottochtje naar een andere wijk van Tokyo waar een alleraardigste Japanner een gesprek met ons aan wilde knopen maar helaas, zijn Engels verstond ik niet. Hij had het erover dat we naar de Spling Hots moesten gaan (Hot springs) dus de spraakverwarring was redelijk groot....! Maar gelukkig heb ik zijn visitekaartje gekregen, kan ik hem altijd nog bellen als ik tips nodig heb.

Vanuit het aanmeerpunt naar diverse highlights zoals de Senso-ji tempel en het Imperial Palace. Het laatste viel een beetje tegen want uiteindelijk kan je alleen maar in de tuinen lopen en vanuit de verte zie je dan het keizerlijk paleis. Gelukkig wel een andere attractie, gratis en voor niets, een meisje liet haar konijntje uit aan een riempje! Toen weer met de metro naar een oude begraafplaats, erg apart want er staan allemaal een soort ijsstokjes bij de graven (maar dan van 2 meter hoog) met allerlei Japanse spreuken erop.

De metro gaat overigens prima, ook vandaag de hele dag erin rondgereden. De verbindingen zijn gemakkelijk te vinden maar de uitgang, die is wat lastig. Iedere keer komen we weer op het verkeerde punt boven, erg vreemd! Soms hebben we het gevoel dat we van station naar station lopen, zo ver moeten we dan naar de uitgang lopen (maar dat kan natuurlijk ook liggen aan het feit dat we iedere keer iets verkeerd doen). De Japanners zijn ook apart, volgens mij hebben ze een speciaal gen wat ervoor zorgt dat ze, zodra ze gaan zitten in de metro, in slaap vallen. En op het moment dat ze bij hun station zijn, worden ze weer wakker. En als ze niet slapen dan spelen ze met hun mobieltje, ze bellen niet ermee. Misschien hebben zij ook geen netwerk net zoals wij en is het alleen maar een imago-ding. Al hun boeken zijn trouwens gekaft, zelfs de stripboekjes. Ik denk dat dat is zodat je niet kan zien dat ze eigenlijk vieze boekjes aan het lezen zijn....!

En al lijken ze erg beleefd, in de praktijk valt het vies tegen. Ze staan allemaal netjes in rijen van 2 te wachten op de metro maar zodra ze er in kunnen dan hebben ze er geen probleem mee om je omver te lopen. Er zijn bizar weinig toeristen en de meeste toeristen zijn Japans. Niemand spreekt Engels maar gelukkig hebben we onze handen en voeten nog, erg vermakelijk om te zien, denk ik!

Vandaag weer met de metro naar de rest van de highlights zoals de Ginzowijk waar alle dure winkels zijn zoals Prada, Tiffany's en Louis Vuitton. En waar was het het drukste? Met een rij van zeker 50 meter en een stuk of 8 politiemannen erbij om alles in goede banen te leiden? Bij de H&M! Dat hebben we dus maar niet gedaan maar wel nog even de GAP binnengelopen maar helaas, maatje XXXS heeft mij nog nooit gepast en zal voorlopig ook zeker niet gaan lukken ;-(

De WC-bril op onze kamer hebben we nu wat minder warm staan, toch een stuk prettiger. In ieder geval lijkt het nu niet meer alsof iemand daar een boek van 500 pagina's heeft zitten lezen voordat ik kwam. Die verwarmde wc-bril kwamen we zelfs tegen op een toilet in het park! En een andere openbare toilet had ook nog een soort geintegreerd kinderzitje in de toilet hangen, altijd handig als je je baby bij je hebt en je moet plassen!

Het is overigens prachtig weer, het wielrennerstruitje staat er alweer in! Morgen vertrekken we richting Australie, het wordt weer een lange vlucht. Hopelijk hebben we dan wel een netwerk en anders wordt het toch een simkaartje kopen.

Bedankt voor alle berichtjes, het is erg leuk om te lezen (in datzelfde donkere keldertje van de eerste dag). Foto's komen eraan maar duurt nog even! Vandaag een Japanse trouwerij gezien, tenminste de fotosessie ervan. Erg statisch allemaal maar doet het wel leuk op de foto's!

Arigato,

Judith

Marja, een fohn zit niet op onze wc (of hebben we nog niet gevonden) wel allerlei sproeiertjes die je hard of zacht kunt zetten, ook handig!

Judith Positie 20712 (0 p.) Lid sinds 13-09-2007 Foto's en tips: 79 Blogs: 9 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De vismarkt
blogfoto nr. 2
Aan het werk
blogfoto nr. 3
Rode krabben
blogfoto nr. 4
De Rode Lantaarn
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Gestrand in het Paradijs
1 2
Gepost op 12 januari
Australië Sydney
Holy @$#%, ik ben in Fiji!
0 0
Gepost op 06 januari
Fiji Viti Levu
Summer time.....
0 0
Gepost op 06 januari
Australië Queensland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.