Tokio

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tokio image

Kawasaki Penis Festival

Tokio
Japan
DKuiper

Kawasaki Penis Festival

Als de trein het station bereikt stroomt deze in één keer leeg, weer een paar honderd mensen extra in de al duizenden tellende massa. Ze komen maar voor één ding, de penis. Op de eerste zondag van april houdt het kleine stadje onder Tokyo het jaarlijkse penis festival, Kanamara Matsuri genaamd. Tijdens het festival worden er drie erecte penissen schaamteloos op altaren door de straten van het stadje geparadeerd. De straten staan vol met mensen die wachten op de mobiele tempels, terwijl de dragers zingen en scanderen, schreeuwen met veel kracht de van de ene naar de andere kant bewegen. Het is meer een mosh pit dan een pelgrimstocht. Het is dringen en duwen om maar door mensenmassa te komen, maar iedereen is vrolijk en gaat mee in de vreugde, zelfs in de regen!
Tijdens Kanamara Matsuri word de vruchtbaarheid gevierd, dit gaat zelfs al vier eeuwen terug. In de 16e eeuw was het gebied vol met prostitutie en kwamen de mannen naar de tempel om te bidden voor bescherming tegen SOA’s. Na verloop van jaren gingen mensen bidden voor vruchtbaarheid, gezonde geboortes en een goed huwelijk. Tegenwoordig is het zelfs voor een succesvol bedrijf en welvarend leven. De legende gaat zelfs dat een demoon in de vagina van jonge vrouw schuilhield en tijdens de huwelijksnacht de man castreerde, de ijzeren penis word toen gesmeed om de tanden van de demoon te breken en daarna deze te verslaan. Het hoogtepunt komt als de dragers van de ijzeren penis gaan springen en de altaar fungeert als wip.
Ook word er een gigantische roze penis gedragen door als vrouw verkleden mannen, wat het hele festival een grote knipoog geeft om het te allemaal niet te serieus te nemen. Je kan er allerlei dingen kopen zoals penis-ijsjes, lollies, maskers en brillen of op een lul rijden zoals je op een paard zit en nog vele andere dingen. Eigenlijk is het hele festival überhaupt al vreemd en hilarisch te noemen omdat in Japan een grote taboe rust op geslachtsdelen. In landen zoals Amerika, Engeland en zelfs Nederland zou zo’n festival not-done zijn, je zou meteen protesten, media aandacht en kamervragen krijgen. Maar niet hier in Japan, een land wat vrij kuis en preuts is, doen ze het gewoon. Het maakt allemaal niet uit, de Japanners en toeristen komen er massaal op af. Het ligt maar een half uurtje van Tokio en word steeds bekender door toeristen die net zo hard meedoen met de vreugde, de staff nodigt ook iedereen uit om deel te nemen, wat het feestje compleet maakt. Tijdens het festival word er ook nog geld ingezameld voor onderzoek naar HIV!
Mocht je op 4 april 2016 in de buurt van Tokio zijn, is het zeker waard om naar Kawasaki te gaan.
Credits voor Ivo en Leon die me op dit festival wezen.

Foto's

174c2.jpg
174c2.jpg
DKuiper
6aedc.jpg
6aedc.jpg
DKuiper