Japan

Sporen van Tom Cruise op de Mount Sosha?

Elleke was hier op 2018-04-01 Gepost op: 2019-12-27 2 reacties.

HIMEJI | Het was eigenlijk de bedoeling om verder te trekken naar Hiroshima, maar dat zullen we even moeten uitstellen, want de ‘Golden Week’ is aangebroken en dat betekent een vakantieweek voor vele Japanners. Resultaat: we kunnen geen enkele verblijfplaats meer vinden in Hiroshima. En er zijn er nochtans veel!
Dus besluiten we om eerst nog twee nachtjes door te brengen in Himeji.

Maar voor het zover is, heb ik Bart beloofd om hem nog even los te laten in het elektro-walhalla 'BIC Camera'. Daar wordt die namelijk zo blij van als een kind in een snoepwinkel. Daar stoot hij op de Google Home Mini. Alleen al het feit dat die in Europa nog niet te verkrijgen is (mei 2018), doet hem watertanden:

B: “Geen twijfel over mogelijk: die moeten we meenemen”
E: “Is dat niet een beetje onnozel, want we hebben al een Homey*?”
B: “Ja maar, Homey staat in de living. Dus als ik die Google Home dan in de slaapkamer zet, dan kan die praten met Homey.”
E: “Aaaaah… want Homey is eenzaam??”

Ik heb al snel door dat het weinig zin heeft om hierover te discussiëren. Dat dat ding nog geen Nederlands begrijpt, en dus daarom bij ons nog niet te verkrijgen is, zal hij later wel ontdekken. :-) Ik ben al blij dat hij niet zo’n Japanse WC met knopjes meeneemt, want het lijkt even alsof hij daar ook nog over twijfelt. “Maar die bestel ik dan wel in België.” No kidding.

 

*Homey = Een home automation systeem in de vorm van een bolletje waar je tegen kan praten. Zo kan je hem bijvoorbeeld vragen om de lampen uit te doen of om de verwarming hoger te zetten. Was vrij innovatief toen we deze in 2015 kochten; nu al wat meer 'commodity'.

***

In Himeji klimmen we naar het Engyoji tempelcomplex op Mount Sosha. Hier hebben opnames plaatsgevonden van verschillende films, waaronder ‘The Last Samurai”. 
Stevig hellingkje! Maar ik heb Tom Cruise geroken, dus we zijn er snel. ;-)
Helaas zijn er nog maar weinig sporen van Tom te zien, maar het is het idee dat telt he!

Verder bezoeken we nog het beroemde kasteel van Himeji. Het is meer dan twee uur aanschuiven om binnen te komen. Daar heeft vooral Bart niet veel zin in: “Ik heb al 100 000 tempels en kastelen gezien. Ik vind het wel goed zo.” Dus we zien het kasteel enkel van de buitenkant, maar dat is ook al mooi, hoor!

‘s Avonds gaan we buiten het centrum eten in een sushi restaurant waar niemand een woord Engels spreekt. En helaas ook geen Nederlands, Frans, Spaans of Duits. Dat levert alweer grappige taferelen op wanneer we trachten om iets veggie te bestellen. Maar uiteindelijk is’t gelukt! Begetarian Maki verstaan ze! (Een V-klank kennen ze hier namelijk écht niet!)

0
2

Foto's bij dit blog

Engyoji
Engyoji
Himeji Castle
Alle blogs van Elleke
 

2 reactie(s) bij "Sporen van Tom Cruise op de Mount Sosha?"

  • profile image comment

    Heel grappig, ik wil wel zo'n wc hoor!

    Door corriedewinter • geplaatst op 2020-01-05 15:06:38
  • profile image comment

    Een grappige blog, fijn zo'n man die valt op gadgets.. En heeft hij hem gekocht?

    Door agrotewal • geplaatst op 2019-12-29 14:27:48

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.