Japan reisblogs

DE aardbeving

larspels was er (tot 13 mrt 2011) Gepost op 13 jul 121 reacties

Het meemaken van een aardbeving is een interessante ervaring. Zeker als nuchtere Hollander sta je toch even te kijken als je de aarde heen en weer voelt schudden. Ik was in Tokyo ten tijde van de Tohoku aardbeving 11 maart 2011. De wolkenkrabbers van Tokyo bewogen zichtbaar heen en weer en naschokken zijn duidelijk te voelen. Ik heb mij echter op geen enkel moment onveilig gevoeld.

De Japanners zijn gewend aan het feit dat zij op een breuklijn liggen en zijn daarom een goede graadmeter hoe serieus de situatie is. Als ze gewoon door blijven gaan met waar zij mee bezig zijn is er niets aan de hand. Daarnaast zijn Japanse gebouwen gebouwd met aardbevingen in het achterhoofd en zullen daarom niet instorten.

Dit alles maakt aardbevingen niet de orde van de dag en blijft het wel speciaal als een zich voordoet. Maar laat het zeker geen obstakel zijn in uw beslissing om naar Japan te reizen. Japan biedt zoveel moois, lekkers en fijns, dat als je er niet heen gaat, je jezelf eigenlijk tekort doet.

larspels Positie 39033 (0 p.) Lid sinds 28-05-2012 Foto's en tips: 21 Blogs: 2 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Japanse taal voor beginners
0 0
Gepost op 13 juli
Japan

Reacties bij deze blog

DeDaan

Door: DeDaan • Geplaatst op

Ik zal die dag nooit meer vergeten. Heeft toen zoveel indruk op me gemaakt. Niet alleen de aardbeving zelf, maar ook hoe de mensen er mee om gingen en hoe goed wij toen geholpen zijn en op de hoogte gehouden zijn <3 K's House !!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.