Osaka vaccinatie

Ga je op reis naar Osaka, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Osaka. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Osaka en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Osaka kan namelijk van gebied tot gebied in Osaka verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Osaka nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Osaka.  

Informatie over Osaka

Beste foto's & tips van Osaka

'501852' door RobHoekstra '501852' door RobHoekstra

JapanOsaka

JapanOsaka

Kasteel van Himeji

RobHoekstra

Hierbij mijn inbreng voor het maandthema; de must see van mijn citytrip. Hoewel het Himeji castle ligt in de stad Himeji, vermeld ik hem dit keer toch onder de stad Osaka. Osaka is namelijk een grote stad die zich uitstekend leent voor een citytrip. Himeji ligt op slechts een half uurtje "bullettrainen" van Osaka en zal door weinigen worden gekozen als citytrip bestemming. Verblijf je echter in Metropool Osaka dan kan ik een dagtrip naar dit kasteel in Himeji ten zeerste aanbevelen. Het is sinds vorig jaar ook eindelijk weer toegankelijk voor bezoekers na een renovatie van maar liefst vijf jaar.

'483226' door RobHoekstra '483226' door RobHoekstra

JapanOsaka

JapanOsaka

Oud en Nieuw

RobHoekstra

Osaka castle is de bezienswaardigheid van Osaka. Midden in de stad op een heuveltje torent het kasteel een beetje boven de stad uit. Vanaf het dak heb je een mooi 360 graden uitzicht over de stad. Hier het kasteel met op de achtergrond de modernere kastelen.

'504112' door RobHoekstra '504112' door RobHoekstra

JapanOsaka

JapanOsaka

Shinsekai

RobHoekstra

Shinsekai is een oude wijk net ten zuiden van het city centre (Minami) De wijk is in 1912 opgericht met New York als model voor de zuidelijke helft en Parijs als model voor de noordelijke helft. De wijk is na de tweede wereldoorlog nauwelijks gerestaureerd en is mede daardoor een van de armste en meest gevaarlijke wijken van Japan. Al kan ik me niet voorstellen dat je hier ook maar iets te vrezen hoeft te hebben. Gevaarlijk voor Japanse begrippen misschien. Ik denk zelf dat er een grotere kans bestaat om beroofd te worden in St. Annaparochie dan in Osaka. De wijk kenmerkt zich door de vele gekke restaurantjes, entertainment gelegenheden en een soort van derderangs mini Eifeltorentje (zie foto). Ik heb me er in ieder geval goed vermaakt en kan een bezoekje aanraden.

Laat kaart zien