Osaka

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Osaka Umeda station: altijd haast

Osaka,
Japan


Het Osaka Station is een wereld op zich. Er is zoveel meer te doen dan van A naar B reizen. Rond en op jet station is een echte stad ontstaan, waar je kunt shoppen, naar theater of bioscoop, uit eten en natuurlijk reizen. Neem nu het Hankyu Umeda warenhuis, het eerste warenhuis dat in 1929 rond een station werd gebouwd. Het station is nu iets verplaatst, zodat het gebouw van 15 verdiepingen alleen winkels en restaurants huisvest. Ga vooral naar de 15e verdieping, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Op 12 en 11 vind je ieder denkbaar restaurant, sommige met daktuin en beergarden. Beneden zijn de foodcourts, verser kan het niet en bizarder ook niet. Op 10 koop je kimono's, 8 is gereserveerd voor herenmode en 1 tot en met 6 voor de dames, 7 is voor kinderen.
Hier zie je het vernieuwde station, waar het vijfjarig bestaan van 'Osakacity' wordt gevierd. Voordat je de trap opgaat, word je geacht eer te bewijzen aan de harde werkers die deze verbouwing mogelijk hebben gemaakt.
Op de bovenverdieping worden conferenties gehouden. Lekker makkelijk, je bent zo weer op het juiste perron, want tijd is geld..